Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

UEFA zamietla protest Fenerbahce

logo UEFA Foto: TASR/AP

Protest sa mal konať proti štartu brazílskeho stredopoliara Freda v drese Šachtaru Doneck vo vzájomnom zápase 3. predkola Ligy majstrov.

Nyon 4. augusta (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) v utorok zamietla protest Fenerbahce Istanbul proti štartu brazílskeho stredopoliara Freda v drese Šachtaru Doneck vo vzájomnom zápase 3. predkola Ligy majstrov. Ten sa skončil bezgólovou remízou. Odveta je na programe v stredu v Ľvove.

Turecký klub argumentoval tým, že brazílsky reprezentant mal počas majstrovstiev Južnej Ameriky pozitívny test na doping. UEFA však upozornila, že vedenie Juhoamerickej futbalovej konfederácie CONMEBOL Freda v čase prvého zápasu 3. predkola ešte nesuspendovala. V stredajšej odvete by však už nemal nastúpiť.

Fred, celým menom Frederico Rodrigues Santos, mal počas júnového turnaja Copa America pozitívny dopingový test. Dvadsaťdvaročnému stredopoliarovi zistili v tele zakázané diuretikum hydrochlorotiazid. To upravuje tlak a užíva sa aj pri problémoch so srdcom a obličkami. Hráč vedomé užitie dopingu poprel. Informovala agentúra AP.