Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

ÚLK pripravila projekt Zápas mesiaca, prvým bude Trnava - Trenčín

Trnavčan Ľuboš Hanzel (vľavo) a Trenčan Dávid Guba v zápase 8. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín Spartak Trnava v Trenčíne 13. septembra 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Významu a špeciálnemu charakteru tohto zápasu zodpovedá aj špeciálna príprava oboch tímov.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Niektoré futbalové zápasy zostanú nadlho v pamäti aktérov i divákov vďaka výnimočným výkonom hráčov, dramatickému priebehu či skvelej atmosfére. Únia ligových klubov (ÚLK) pripravila projekt Zápas mesiaca, vďaka ktorému budú takéto duely ešte intenzívnejším zážitkom.

Prvým Zápasom mesiaca bude šláger 19. kola Fortuna ligy 2015/16 FC Spartak Trnava – AS Trenčín, ktorý sa hrá v sobotu 5. decembra 2015 o 18.20 h. Zaplnený Štadión Antona Malatinského by mal byť dejiskom pravého futbalového sviatku so všetkým, čo k tomu patrí. Významu a špeciálnemu charakteru tohto zápasu zodpovedá aj špeciálna príprava oboch tímov.

Na snímke nová futbalová City Arena – Štadióna Antona Malatinského
Foto: TASR/Lukáš Grinaj
Futbalisti Spartaka a Trenčína sa symbolicky stretli už niekoľko dní pred zápasom v súťažiach zručností, v ktorých zvíťazil úradujúci majster 2:0. Dve trojice – Adam Jakubech, Ivan Schranz, Lukáš Greššák resp. Adrián Chovan, Matúš Opatovský, Matúš Bero sa zase vo štvrtkovom Teleráne v TV Markíza predstavili v úlohe kuchárov i moderátorov športového spravodajstva. Netradičný pohľad na futbalistov prinesie aj piatkové vydanie relácie Reflex na rovnakom televíznom kanáli.

Na snímke Miroslav Karhan (vpravo)
Foto: TASR/Oliver Ondráš
Na sobotňajší duel pozvali fanúšikov aj legendy oboch klubov Miroslav Karhan a Martin Fabuš, ktorí si zaspomínali na najlepšie vzájomné zápasy v deväťdesiatych rokoch. Práve títo dvaja bývalí vynikajúci futbalisti budú mať v sobotu podvečer slávnostný výkop stretnutia, a to nie hocaký. Práve oni ako prví na slovenských trávnikoch kopnú do novej lopty Beau Jeu. S loptou z produkcie oficiálneho dodávateľa Fortuna ligy adidas sa budú hrať zápasy základných skupín UEFA EURO 2016 a ešte predtým ju uvidia fanúšikovia aj na slovenských štadiónoch v jarnej časti Fortuna ligy.

Zápas mesiaca prinesie divákom v Trnave i prostredníctvom priameho prenosu TV Dajto aj ďalšie novinky ako špeciálny nástup mužstiev. Fanúšikovia na štadióne sa môžu tešiť na bohatý program polčasovej prestávky so súťažami o atraktívne ceny.

K vytvoreniu špeciálnej atmosféry nielen na Zápase mesiaca, ale aj na ostatných piatich štadiónoch prispejú počas prvého decembrového víkendu aj projekt Mikulášske kolo a súťaž pre fanúšikov #somnaFortunalige.