Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

UNICEF porazil Humenné a obhájil triumf v SP

Finálový turnaj Slovenského pohára vo volejbale mužov medzi VT UNICEF Bratislava - Chemes Humenné 3. februára 2013 v Bratislave. Na snímke Matej Paták z Volley Teamu Unicef smečuje proti Milanovi Mizerákovi (vľavo) a Martinovi Pavelkovi z VK CHemes Humenné. Foto: TASR/Michal Svítok

Okrem zisku trofeje si vybojovali aj možnosť reprezentovať slovenský volejbal vo finále Česko-slovenského pohára, ktorého dejiskom bude 27. februára Prostějov.

Bratislava 3. februára (TASR) - Volejbalisti VT UNICEF Bratislava sa stali víťazom Slovenského pohára 2013. V nedeľňajšom finále zvíťazili nad Chemesom Humenné a obhájili svoje prvenstvo z vlaňajšieho roku, v ktorom si ho vybojovali po prvý raz po finálovom triumfe nad ďalším tímom z východu Svidníkom. Okrem zisku trofeje si vybojovali aj možnosť reprezentovať slovenský volejbal vo finále Česko-slovenského pohára, ktorého dejiskom bude 27. februára Prostějov.

Slovenský pohár 2013 - finále:

VT UNICEF Bratislava - Chemes Humenné 3:0 (17, 23, 18)
72 minút, rozhodovali Hodoň, M. Kováčik, 800 divákov

UNICEF: Larsson, Končal, Kašper, Hukel, Paták, Sunder, libero: Kuboška (Benčič, M. Hriňák)

Humenné: Javorčík, Lízala, Sarnecki, Mizerák, Joščák, Soták, libero: Krys (Pavelka, Mlynarčík, J. Hriňák, Leškanič)

Prvý set bol v réžii obhajcu trofeje, ktorý svojho súpera predčil vo všetkých činnostiach. Hneď v jeho úvode si domáci vypracovali trojbodové vedenie (4:1), ktoré s pribúdajúcim časom rástlo a za stavu 24:15 sa UNICEF dostal k prvému setbalu. Defintivu však jeho hráči získali až využitím tretieho. Druhý set bol vyrovnanejší. Hostia sa zlepšili v obrane na sieti aj v poli. Nezvládli ale jeho záver, keď viedli 22:20, ale z vedenia 2:0 sa tešili domáci, keď Larsson za stavu 24:23 priamo z podania rozhodol koncovku. Tretí set patril opäť najmä v jeho úvode domácim, ktorí pri druhom oddychovom čase viedli 16:7. A aj keď hostia doťahovali, set ani víťatstvo si už nenechali vziať.

Branko Pistovič, tréner UNICEF: "Pred zápasom som mal veľmi malú dušičku a musím sa priznať, že som bol trocha nervózny. Humenné hralo v sobotu bezchybne, na druhej strane svojim chlapcom som veril. Lebo to, čo predvádzajú na tréningu už bolo načase aj zúročiť. Prišlo to v najvhodnejší moment. Čo povedať? Som šťastný. Najmä prvý set bol podľa mojich predstáv, v ňom nebolo pochýb, kto je lepší. Chlapcov som ale upozorňoval, že rohodujúci bude druhý set a tak aj bolo. V šťastnej koncovke sa nám podarilo vyhrať a myslím si, že to rozhodlo."

Richard Vlkolinský, tréner Humenného: "Dnes nám UNICEF nedal žiadnu šancu, bol jednoznačne lepší a nie je o čom baviť sa. Kvalita bola na druhej strane a my sme od začiatku ťahali za kratší koniec. Škoda druhého setu, možno by bolo viac nervozity na strane domácich, ale hrali sebavedome a dobre. Dnes to bolo naozaj bez šance."

víťazi SP

1993 - VKP Bratislava
1994 - VKP Bratislava
1995 - VKP Bratislava
1996 - VKP Bratislava
1997 - 2002 sa Slovenský pohár nehral
2003 - Matador Púchov
2004 - VKP Bratislava
2005 - PU Prešov
2006 - Cityfarma Nové Mesto nad Váhom
2007 - VKP Bratislava
2008 - VKP Bratislava
2009 - Chemes Humenné
2010 - VKP Bratislava
2011 - Chemes Humenné
2012 - Volley Team UNICEF Bratislava

2013 - Volley Team UNICEF Bratislava