Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

UNIKÁTNE FOTO: Sme majstri sveta, kričal celý národ v roku 2002

Slovenskí hokejisti s trofejou pózujú fotoreportérom po víťazstve nad Ruskom vo finálovom stretnutí na MS v hokeji 11. mája 2002 vo švédskom Göteborgu. Foto: TASR/AP

TASR vám prináša unikátne fotografie z roku 2002, kedy sa SR stala majstrom sveta v ľadovom hokeji.

Bratislava 11. mája (TASR/Teraz.sk) - Slovenská hokejová reprezentácia je na majstrovstvách sveta v A-kategórii už od roku 1996. Do histórie slovenského hokeja sa zapísal 11. máj 2002.

Vo švédskom meste Göteborg sa podarilo slovenským hokejistom zdolať Rusko 4:3. Víťazný gól strelil Peter Bondra presne sto sekúnd pred koncom tretej tretiny.



Odvtedy uplynulo už 17 rokov. Teraz.sk ponúka pamätné fotografie najväčšieho úspechu Slovenska v ľadovom hokeji.

Na snímke radosť slovenského fanúšika po strelení nášho prvého gólu.
Foto: TASR - Daniel Veselský


Slovenskí hokejisti na čele s kapitánom Miroslavom Šatanom sa tešia z víťazstva nad Ruskom vo finálovom stretnutí na MS v hokeji 11. mája 2002 vo švédskom Göteborgu.
Foto: TASR/AP


Slovenskí hokejisti Žiggy Pálffy (vľavo), hráč NHL za Los Angeles Kings, a Peter Bondra, hráč NHL za Washington Capitals, sa s trofejou tešia z víťazstva 4:3 nad Ruskom vo finálovom stretnutí na MS v hokeji 11. mája 2002 vo švédskom Göteborgu. Slovensko získalo zlatú medailu.
Foto: TASR/AP


Na snímke naši brankári Ján Lašák a Rastislav Staňa /zľava/ zubami skúšajú "pravosť" švédskeho zlata.
Foto: TASR - Daniel Veselský


Slovenskí hokejisti získali na Majstrovstvách sveta v hokeji v Göteborgu zlaté medaily. Na snímke záverečný hvizd rozhodcu a explózia radosti na slovenskej striedačke.
Foto: TASR - Daniel Veselský


Fanúšikovia slovenských hokejistov oslavujú 11. mája 2002 v nočných hodinách víťazstvo nad Ruskom vo finálovom zápase MS v hokeji v Göteborgu na Námestí SNP v Bratislave. Slovenskí hokejisti vyhrali 4:3 a stali sa majstrami sveta.
Foto: TASR - Štefan Puškáš


Fanúšikovia slovenských hokejistov oslavujú 11. mája 2002 v nočných hodinách víťazstvo nad Ruskom vo finálovom zápase MS v hokeji v Göteborgu na Námestí SNP v Bratislave.
Foto: TASR - Štefan Puškáš


Slovenskí hokejoví reprezentanti 12. mája 2002 prileteli do Bratislavy z Göteborgu po zisku historicky prvého titulu majstrov sveta v ľadovom hokeji. Na snímke slovenskí reprezentanti vystupujú z lietadla na letisku M. R. Štefánika v Bratislave.
Foto: TASR - Štefan Puškáš


Slovenskí hokejoví reprezentanti 12. mája 2002 prileteli do Bratislavy z Göteborgu po zisku historicky prvého titulu majstrov sveta v ľadovom hokeji. Na snímke Rastislav Staňa na galérii budovy letiska M.R. Štefánika.
Foto: TASR - Vladimír Benko


Desaťtisíce fanúšikov privítalo 12. mája 2002 na Námestí SNP v Bratislave slovenských hokejových reprezentantov po prílete do Bratislavy zo švédskeho Göteborgu po zisku historicky prvého titulu majstrov sveta v ľadovom hokeji. Na snímke slovenskí hokejisti Žigmund Pálffy /druhý sprava v popredí/ a Rastislav Staňa /vpravo/ posielajú bozky víťaznej trofeji.
Foto: TASR - Štefan Puškáš