Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

United nevyužili šancu na postup do osemfinále Ligy majstrov

Na snímke Wayne Rooney. Foto: TASR/AP

Pre United to bol už štvrtý bezgólový výsledok z uplynulých siedmich stretnutí.

Manchester 26. novembra (TASR) - Futbalisti Manchestru United sa musia obávať o postup do osemfinále Ligy majstrov. V stredu vo svojej aréne nevyužili šancu definitívne si zaistiť miestenku vo vyraďovačke, keď s priamym konkurentom PSV Eindhoven iba remizovali 0:0. V B-skupine tak o všetkom rozhodne až záverečné decembrové kolo.

"Máme pred sebou ešte ťažkú úlohu, pretože Wolfsburg je podľa mňa najlepším tímom v našej skupine. Ale môžeme to dokázať," povedal po zápase kouč United Louis van Gaal. Jeho zverenci momentálne okupujú druhé miesto v tabuľke s mankom jedného bodu na Wolfsburg, na ktorého pôdu pocestujú a možno budú potrebovať tri body. O bod za anglickým tímom je totiž Eindhoven, ten privíta v skupinovej derniére CSKA Moskva a víťazstvo mu zaručí postup. Ruský tím je po domácej prehre s VfL (0:2) už bez šance na prienik medzi elitu.

Na vypredanom Old Trafforde si domáci priaznivci najskôr rozsvietením svetiel v hľadisku pripomenuli desiate výročie úmrtia legendárneho Georgea Besta, no ich miláčikovia ich potom počas celého zápasu nedokázali potešiť gólom. "Červení diabli" síce mali opticky viac z hry, ale Morgan Schneiderlin, Wayne Rooney a ani tínedžer Anthony Martial v prvom polčase sľubné šance nevyužili. Po zmene strán "jalový" tlak domácich pokračoval, keď však štvrťhodinu pred koncom v tutovke odmietol stať sa hrdinom aj Jesse Lingard, bolo zrejmé, že Manchester nebude v stredu večer mestom osláv.

"Mali sme zápas rozhodnúť už v prvom polčase, príležitostí sme mali dosť. Po prestávke sme už nehrali tak dobre, akoby sa niektorí hráči báli lopty," konštatoval pre britské médiá Van Gaal. Kapitán tímu Wayne Rooney kritizoval finálnu fázu: "Takýto zápas by sme mali byť schopní doviesť do víťazného konca. Žiaľ, v koncovke sme neboli dostatočne nemilosrdní. Podľa mňa sme ale mali ísť do kabín s náskokom, v prvom polčase chýbal iba kúsok šťastia. Jednoznačne potrebujeme začať dávať viac gólov..."

Pre United to bol už štvrtý bezgólový výsledok z uplynulých siedmich stretnutí. Rovnako v nedávnom období pochodili v lige v mestskom derby s City i proti Crystal Palace a v Ligovom pohári proti Middlesbroughu po remíze 0:0 vypadli v následnom penaltovom rozstrele. V Lige majstrov naposledy Manchester doma remizoval bez gólového zápisu ešte v septembri 2010, pripomenula agentúra AP.