Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

United si poradili s treťoligistom, van Gaal: Som veľmi spokojný

Na archívnej snímke tréner Louis van Gaal Foto: TASR/AP

Okrem výsledku potešil van Gaala aj zdravotný stav brankárskej jednotky Davida De Geu.

Shrewsbury 23. februára (TASR) - Futbalisti Manchestru United potvrdili úlohu favorita a po výhre nad treťoligistom zo Shrewsbury 3:0 postúpili do štvrťfinále Pohára FA. V boji o účasť medzi najlepšou štvoricou si zverenci trénera Louisa van Gaala zmerajú sily s West Hamom United.

Hostia mali na desaťtisícovom štadióne New Meadow počas celého zápasu veľkú prevahu, ktorú dokumentovali držanie lopty (75%-25%) i počet striel (26-3). O výsledku bolo rozhodnuté už do polčasu, keď na vedúci gól Chrisa Smallinga nadviazal v závere prvej časti Juan Mata. Tretí presný zásah pridal po zmene strán Jesse Lingard. Najspokojnejším mužom po záverečnom hvizde bol kouč MUFC van Gaal. Holandský kormidelník má pred sebou kľúčový týždeň, ktorý rozhodne o jeho zotrvaní na lavičke "červených diablov". Prvý krok proti Shrewsbury zvládol, vo štvrtok jeho zverenci nastúpia v Európskej lige UEFA proti dánskemu FC Midtjylland a v nedeľu ich v lige čaká londýnsky Arsenal.

Van Gaal mal na pozápasovej tlačovej konferencii všetky dôvody na úsmev. "Som veľmi spokojný. Pred zápasom každý tvrdil, že Manchester United musí cez Shrewsbury bez problémov prejsť, ale pohárové zápasy sú veľmi náročné. Odviedli sme fantastickú robotu, za ktorú som hráčom pogratuloval. Teraz musíme zdolať Midtjylland," vravel Holanďan. Okrem výsledku ho potešil aj zdravotný stav brankárskej jednotky Davida De Geu. Španielsky gólman by sa mal do zostavy vrátiť už vo štvrtok po tom, ako si doliečil zranenie slabín.