Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

United zvládli ligovú ouvertúru, Mourinho o Pogbovi: Je to monštrum

Na archívnej snímke Paul Pogba. Foto: TASR/AP

Domáci sa ujali vedenia už v 3. minúte, keď Paul Pogba premenil penaltu.

Manchester 11. augusta (TASR) - Futbalisti Manchestru United zvíťazili v piatok v otváracom zápase novej sezóny anglickej Premier League na Old Trafford nad Leicestrom City 2:1.

Domáci sa ujali vedenia už v 3. minúte, keď Paul Pogba premenil penaltu. Sedem minút pred koncom stretnutia poistil ich náskok Luke Shaw, ktorý dostal dlhý pas od Juana Matu, obhodil si protihráča a z uhla skóroval. Pre dvadsaťtriročného obrancu to bol premiérový profesionálny gól v 141. zápase. Hosťom sa v nadstavenom čase podarilo znížiť zásluhou kanoniera Jamieho Vardyho, no vyrovnať už nedokázali.

Pogba si na rukáv navliekol kapitánsku pásku, čím kormidelník "červených diablov" Jose Mourinho utíšil mediálne šumy, podľa ktorých nemá francúzsky stredopoliar pod ním na ružiach ustlané a mohol by mužstvo opustiť. "Pogba je monštrum. Počítal som s ním na 60 minút, on odohral vyše 80. Bol fantastický, jeho prínos pre tím je neopísateľný. Po návrate z majstrovstiev sveta dostal voľno a vynechal časť prípravy, ale dnes ukázal, že je to hráč svetovej extratriedy. Výborne sa zhostil svojich úloh," povedal Mourinho.

Jeho náprotivok Claude Puel napriek prehre pochválil svojich zverencov. "Nedosiahli sme výsledok, o ktorý sme sa chceli na pôde favorita pokúsiť. Náš výkon sa mi však pozdával. Hráči predviedli dobrý futbal, dokázali si vytvoriť šance. V prvom polčase sme boli pre United nebezpeční, po zmene strán už sa prejavila väčšia kvalita súpera."


Sumár:

Manchester United - Leicester City 2:1 (1:0)

Góly: 3. Pogba (z 11m), 83. Shaw - 90.+2 Vardy