Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hokejisti SR uštedrili na zimnej univerziáde Britom debakel

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Ďalšie stretnutie Slovákov je na programe utorok 31. januára o 11.00 h., ich súpermi budú Američania.

Almaty 28. januára (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia odštartovala účinkovanie na 28. svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty víťazne.

V úvodnom stretnutí B-skupiny triumfovala na Veľkou Britániou jasne 9:0. Ďalšie stretnutie Slovákov je na programe utorok 31. januára o 11.00 h., ich súpermi budú Američania.

B-skupina - sumár:

SLOVENSKO - Veľká Británia 9:0 (3:0, 2:0, 4:0)
Góly: 3. Piačka (Gábor, Uhnák), 5. Jakubík (Kabáč, Uhnák), 19. Hluch (Gápa), 21. Piačka (Pichnarčík, Uhnák), 29. Pichnarčík (Piačka), 44. Loydl (Sucharda), 54. Jakubík, 54. Hluch (Gápa), 57. Jakubík (Brezniak)


Andrej Výboh, tréner Univerzitného výberu Slovenska: "Musím vysloviť spokojnosť s prístupom i celkovým výkonom mužstva. Po rýchlom dvojgólovom vstupe Briti naznačili do prvej prestávky solídnu defenzívu, ktorá však v ďalších fázach nestačila na našu pestrú kombinačnú hru i pohotové zakončenie. Mysleli sme aj na výšku skóre, ktoré môže byť dôležité, pretože okrem prvých dvoch postupujúcich z každej z troch skupín do štvrťfinále postúpia aj dvaja najlepší z tretích miest. V Halyk Aréne vládla dobrá hokejová atmosféra, z tribún do polovice zaplnenej veľkej haly, znelo sympatické povzbudzovanie oboch tímov. O našom druhom súperovi, ktorým budú v utorok vysokoškoláci USA, zatiaľ nemáme informácie, no určite nebudeme chýbať na ich úvodnom vystúpení. V nedeľu absolvujeme tréning a po ňom už ideme na slávnostné otvorenie."