Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Úradujúci šampión poloťažkej váhy Andre Ward ukončil kariéru

Andre Ward Foto: TASR/AP

Ring opustil vo veku 33 rokov s dokonalou bilanciou 32 víťazstiev (16 KO) bez jedinej prehry.

Oakland 22. septembra (TASR) - Americký boxer Andre Ward ukončil profesionálnu kariéru ako úradujúci svetový šampión poloťažkej hmotnostnej kategórie. Ring opustil vo veku 33 rokov s dokonalou bilanciou 32 víťazstiev (16 KO) bez jedinej prehry. Posledné dva úspechy dosiahol proti Rusovi Sergejovi Kovaľovovi, ktorého najprv pokoril jednomyseľným výrokom rozhodcov a v odvete technickým knokautom.

Ward korunoval amatérsku činnosť zlatom na olympijských hrách 2004 v Aténach. Medzi profesionálmi sa stal víťazom prestížneho turnaja Super Six World Boxing Classic, ako aj unifikovaným šampiónom superstrednej (2009 - 2015) i poloťažkej váhy (2016 - 2017). Rukavice zavesil na klinec, hoci bol na čele viacerých rebríčkov naprieč divíziami.

"Z hĺbky srdca ďakujem každému, kto sa podieľal na mojej ceste. Bez vás by som to nedokázal. Odchádzam, lebo moje telo sa už nevie vyrovnať s drsnosťou športu, takže som stratil aj chuť bojovať. Pokiaľ nemôžem dať rodine, tímu a fanúšikom všetko, čo mam, už by som nemal boxovať," rozlúčil sa jeden z top pästiarov generácie na svojej stránke.

Andre Ward (USA)



narodenie: 23. februára 1984 (33 rokov), San Francisco

výška: 183 cm

rozpätie rúk: 180 cm

postoj: klasický

bilancia v profesionálnom ringu: 32 súbojov, 32 víťazstiev (16 KO)

najväčšie úspechy: zlato na OH 2004, osem profesionálnych titulov majstra sveta v dvoch váhach (superstredná, poloťažká)

najväčšie víťazstvá: Mikkel Kessler, Arthur Abraham, Carl Froch, Chad Dawson, Sergej Kovaľov