Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

US Gymnastics začala vyšetrovať trénerku Haneyovú pre šikanu

Na snímke americké športové gymnastky zľava Simone Bilesová, Gabrielle Douglasová, Lauren Hernandezová, Madison Kocianová mávajú divákom so zlatými medailami po súťaži družstiev žien na OH v brazílskom Riu de Janeiro 9. augusta 2016. Foto: TASR/AP

Podľa novín existujú najmenej štyri sťažnosti proti Haneyovej.

Washington 21. augusta (TASR) - Strešná organizácia americkej gymnastiky začala vyšetrovanie šikanovania dievčat. Podľa periodika Orange County Register je podozrivá trénerka Maggie Haneyová, ktorá údajne vyvíjala psychický nátlak na svoje zverenky, vyhrážala sa im a dokonca ich nútila trénovať aj napriek zraneniu.

Podľa novín existujú najmenej štyri sťažnosti proti Haneyovej. "Všetky podozrenia berieme veľmi vážne. V žiadnom prípade ich neignorujeme, postupujeme však dôverne v súlade s pravidlami Amerického olympijského a paralympijského výboru i federálnymi zákonmi. Vec budeme komentovať až po uzavretí prípadu," citoval stanovisko US Gymnastics portál insidethegames.biz.

Henyová je úspešná trénerka, v roku 2016 viedla olympijskú víťazku Laurie Hernandezovú, v súčasnosti má pod patronátom členku zlatého tímu z MS 2018 Riley McCuskerovú.