Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Halák je na waiver listine. Daňo bude mimo asi niekoľko týždňov

Na snímke vľavo slovenský brankár Islanders Jaroslav Halák sa drží za hlavu, vpravo hráči Minnesoty oslavujú gól v zápase hokejovej NHL Minnesota - New York Islanders (6:4) v noci na 30. decembra 2016. Foto: TASR/AP

Daňo v noci na piatok nedohral domáci duel proti svojmu bývalému klubu Columbus Blue Jackets.

New York 30. decembra (TASR) - Klub NHL New York Islanders zaradil slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka na waiver listinu nechránených hráčov. V priebehu 24 hodín tak po ňom môže siahnuť ktorýkoľvek klub zámorskej profiligy. Ak sa tak nestane, Halák pôjde do farmárskeho tímu v nižšej AHL Bridgeport Sound Tigers.



Islanders o zaradeni Haláka na waiver listinu informovali v piatok prostredníctvom oficiálneho účtu na Twitteri. O výmene 31-ročného brankára špekulovali zámorské médiá už v októbri, keď jeho hráčsky agent Allan Walsh kritizoval systém s tromi brankármi a obul sa aj do tréningového procesu Islanders. Momentálne o miesto tímovej jednotky bojovali okrem Haláka aj Thomas Greiss a Jean-Francois Berube.




Halák v tejto sezóne nastúpil na 21 duelov, v ktorých mal priemer 3,23 inkasovaného gólu na zápas a percentuálnu úspešnosť zákrokov 90,4. V noci na piatok mu nevyšiel duel na ľade rozbehnutej Minnesoty, kde Islanders prehrali 4:6. Slovenský brankár inkasoval štyri góly z 24 striel a v 36. minúte ho vystriedal Berube. "Jaro nebol vo svojej koži. Dostal lacné góly a museli sme doťahovať náskok súpera," kritizoval ho po zápase kouč Jack Capuano. "Úprimne, potrebujeme od Jara lepšie výkony, so štyrmi gólmi z 24 striel to nepôjde..."

Naposledy Halák pôsobil v nižšej zámorskej AHL v sezóne 2006/2007. S Islanders má zmluvu na 4,5 milióna dolárov ročne až do roku 2018. Predtým obliekal v NHL dresy Montrealu Canadiens, St. Louis Blues a Washingtonu Capitals. Do New Yorku prišiel v máji 2014.

Daňo mimo niekoľko týždňov

Slovenský hokejista Marko Daňo bude tímu NHL Winnipeg Jets chýbať pravdepodobne niekoľko týždňov. Klub ho v piatok zaradil pre problémy v dolnej časti tela na listinu zranených hráčov a z farmy v Manitobe na jeho miesto povolal útočníka Andrewa Coppa.

Daňo v noci na piatok nedohral domáci duel proti svojmu bývalému klubu Columbus Blue Jackets (3:5). Z hry odstúpil už v druhej tretine po tom, čo si zranil ľavú nohu pri náraze na zadný mantinel. Tréner Paul Maurice po zápase povedal, že môže ísť o vážnejšie zranenie. "Môže sa stať, že nám bude chýbať aj niekoľko týždňov. Uvidíme, ako dopadnú testy," povedal zámorským médiám. V 28 dueloch v tejto sezóne nazbieral Daňo 10 bodov (3+7).