Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Američania uťali víťaznú sériu zbornej, Znarok sa obul do rozhodcu

Ruský brankár Sergej Bobrovskij a radujúci sa Američan Jeremy Morin v zápase základnej B - skupiny USA - Rusko na MS v hokeji v Ostrave 4. mája 2015. Foto: TASR/AP

Rusi nenadviazali na úvodné dve víťazstvá nad Nórskom a Slovinskom.

Ostrava 4. mája (TASR) - Víťazné ťaženie ruských hokejistov na MS sa skončilo. Od nástupu trénera Olega Znaroka na striedačku ťahala zborná sériu dvanástich výhier na svetových šampionátoch, tá je však od pondelka minulosťou. Uťal im ju mnohými podceňovaný americký tím, ktorý v šlágri ostravskej B-skupiny zdolal obhajcu titulu 4:2.

Rusi nenadviazali na úvodné dve víťazstvá nad Nórskom (6:2) a Slovinskom (5:3), k duelu s USA pristúpili ľahkovážne, zbytočne strácali puky a hoci si vytvorili chvíľami silný tlak, nedokázali streliť spoľahlivo chytajúcemu súperovmu brankárovi Jackovi Campbellovi viac ako dva góly. Hviezdy ako Iľja Kovaľčuk, Jevgenij Malkin či Vladimir Tarasenko vyšli naprázdno.

"Myslím si, že dnes rozhodla hra v presilovkách a oslabeniach. My sme naše šance v početnej výhode nevyužili, kým oni sa presadili v hre piatich proti trom, čo sa ukázal byť kľúčový moment. Musíme na našich presilovkách popracovať," citovala oficiálna webstránka šampionátu útočníka zbornej Viktora Tichonova.

Tréner ruskej reprezentácie Oleg Znarok po zápase nešetril kritikou na adresu hlavného rozhodcu Marcusa Vinnerborga. Podľa neho pískal Švéd zaujato. "Tento arbiter nám rozhodoval aj zápas s Američanmi na zimnej olympiáde v Soči, takže ho dobre poznáme. Teraz neuznal gól Plotnikovovi, keď príliš skoro prerušil hru. Jakovlev skončil po kolízii s piatimi stehmi, no zákrok nepotrestal. Našťastie bude v poriadku," povedal Znarok podľa sport-express.ru.

Rusi zvážia podanie žiadosti na nedelegovanie Vinnerborga na ich zápasy. "Je to možné, nie je to však v mojej kompetencii. Aj v dueli so Slovinskom nenariadili trestné strieľanie po zákroku na Sergeja Mozjakina. Od začiatku bolo jasné, že rozhodca nebude pískať objektívne. Boli sme na to pripravení, špeciálne v zápase so Spojenými štátmi," hneval sa kouč zbornej.