Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Útočník Benteke ľutuje, že podpísal zmluvu s Liverpoolom

Belgický futbalista Christian Benteke (vľavo) Foto: TASR/AP

Belgický reprezentant nerozumie, prečo ho Klopp nevyužíva do zápasov.

Londýn 24. marca (TASR) - Útočník Christian Benteke z anglického futbalového klubu FC Liverpool je frustrovaný z toho, že pod taktovkou súčasného kormidelníka "The Reds" Jürgenom Kloppom nehráva.

Belgický reprezentant nerozumie, prečo ho Klopp nevyužíva do zápasov. "Čo ma najviac trápi je fakt, že by som s Liverpoolom nepodpísal, keby som vedel, že nebudem trénerovou prvou voľbou," povedal Benteke pre Mirror Sport. Dvadsaťpäťročný útočník prišiel na Anfield Road z Aston Villy v lete 2014, keď za neho Liverpool zaplatil v prepočte necelých 41 miliónov eur.

Kým u "Villans" bol pevnou súčasťou základnej zostavy, tak v drese momentálne deviateho tímu anglickej ligy zohrieva vo väčšine prípadov iba lavičku. V prebiehajúcej sezóne nastúpil pod Kloppovým vedením len v šiestich zápasoch do základu. "Od roku 2012, kedy som prišiel do Anglicka, som nikdy nebol na lavičke tak dlho. Trápi ma to, keďže som nebol nikdy pripravenejší, ako som teraz. Keď chce tréner kúpiť niekoho z Dortmundu, pričom ignoruje mňa, to sa ťažko chápe," nešetril útočník verejnou kritikou na trénera Liverpoolu.

Aj napriek svojej situácii chce Benteke bojovať o svoju budúcnosť, preto aj v zimnom prestupovom odmietol ponuky z Číny a West Hamu. "Ešte som nemal možnosť ukázať Liverpoolu svoje kvality. Chcem ukázať, že som hoden peňazí, ktoré za mňa Liverpool zaplatil. Je mojou túžbou byť úspešný s tímom," dodal na záver 25-ročný útočník.