Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Útočník Boufal sa stal historicky najdrahšou posilou Southamptonu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný Boufal, ktorý v minulej sezóne strelil tucet gólov v 34 stretnutiach, podpísal so svojím novým zamestnávateľom kontrakt na päť rokov.

Londýn 29. augusta (TASR) - Marocký útočník Sofiane Boufal sa stal historicky najdrahším prírastkom do kádra anglického futbalového klubu FC Southampton. Z francúzskeho OSC Lille podľa britských médií prišiel za sedemnásť miliónov libier. Správu zverejnila agentúra AP.

Dvadsaťdvaročný Boufal, ktorý v minulej sezóne strelil tucet gólov v 34 stretnutiach, podpísal so svojím novým zamestnávateľom kontrakt na päť rokov.

Chadli rekordnou posilou West Bromu

Belgický futbalista Nacer Chadli sa stal novou posilou účastníka Premier League West Bromwich Albion. Jeho predchádzajúci zamestnávateľ Tottenham Hotspur za neho zinkasuje 15 miliónov eur, čím sa 27-ročný krídelník stane najdrahšou posilou WBA v klubovej histórii.

Chadli podpísal s West Bromom štvorročnú zmluvu. "Prestup sa zomlel veľmi rýchlo. Avšak musím povedať, že som rád, že sa to podarilo. Chcem tímu pomôcť získať čo najväčší počet víťazstiev," povedal pre BBC Chadli, ktorý za tri roky v Tottenhame nastrieľal 15 gólov v 88 zápasoch.

Kouč WBA Tony Pulis je presvedčený, že nová posila pozdvihne kvalitu tímu. "Nacer je top hráč a my sme radi, že sme ho angažovali. Povedal som minulý týždeň, že kúpime len takých hráčov, ktorí pozdvihnú kvalitu v mužstve. On tieto podmienky spĺňa," vravel Pulis.