Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Útočník Skladaný prestúpil do Olomouca, Jass v Martine zostal

František Skladaný Foto: TASR

Martinčanom sa podarilo aspoň udržať v mužstve lotyšského krídelníka Kobu Jassa. Ten dostal ponuku hrať vo fínskej lige.

Martin 19. januára (TASR) - Skúsený slovenský útočník František Skladaný odchádza z tímu hokejovej Tipsport Ligy MHC Martin do najvyššej českej súťaže, kde bude obliekať dres HC Olomouc. Martinský klub o tom informoval na svojej facebookovej stránke.

Skladaný opúšťa MHC ako jeho najproduktívnejší hráč, v prebiehajúcej sezóne si pripísal 24 bodov (12+12) v 31 zápasoch. "Počas pôsobenia v MHC Martin mi chodili rôzne ponuky, ktoré som odmietal, keďže mojím cieľom bola česká extraliga. Prednedávnom sa mi ozval môj bývalý tréner pán Zdeněk Venera, ktorý ma viedol počas dvoch rokov v Karlových Varoch. Jeho ponuku som prijal za podmienky, že môžem odohrať ešte tri zápasy v MHC. Tieto zápasy som chcel odohrať aj za rizika možného zranenia. Chcel som pomôcť aspoň takto chalanom. Chcem hlavne poďakovať vedeniu, lebo vidím, že sa to konečne v Martine posúva tým správnym smerom. Preto držím vedeniu, trénerom a chalanom v kabíne palce a viem, že toto mužstvo má veľký potenciál," uviedol Skladaný.

Vedenie klubu z Turca teraz hľadá náhradu za 33-ročného útočníka. "Je to pre nás strata, ale pracujeme na adekvátnej náhrade za Fera. Chceme mu poďakovať za výkony, ktoré odovzdal v našom drese a skúsenosti, ktoré odovzdal v kabíne. Prajeme mu čo najviac športových úspechov v novom klube," povedal pre facebookovú stránku MHC riaditeľ klubu Milan Murček. Martinčanom sa podarilo aspoň udržať v mužstve lotyšského krídelníka Kobu Jassa. "Teší nás zotrvanie Kobu Jassa. Dostal ponuku z fínskej ligy, ale rozhodol sa zostať v MHC," dodal Murček.