Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Útočník Stuttgartu Undav chce reprezentovať Nemecko

Na archívnej snímke z 25. novembra 2023 futbalista Stuttgartu Deniz Undav (uprostred) sa teší po strelení gólu v zápase nemeckej Bundesligy Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart vo Frankfurte. Foto: TASR - AP

Dvadsaťsedemročný Undav sa narodil v Nemecku, no jeho rodičia pochádzajú z Turecka.

Stuttgart 7. decembra (TASR) - Futbalový útočník VfB Stuttgart Deniz Undav zabojuje o miesto v reprezentačnom tíme Nemecka, ktoré uprednostnil pred Tureckom. Rozhodol sa tak po telefonáte s Julianom Nagelsmannom: "Nemohol som tomu uveriť," povedal o rozhovore s trénerom národného mužstva.

Dvadsaťsedemročný Undav sa narodil v Nemecku, no jeho rodičia pochádzajú z Turecka. V prebiehajúcej sezóne strelil 8 gólov Bundeslige a pre Nagelsmanna predstavuje v súvislosti s ME 2024 jednu z možností konkurencie k útočníkovi Niclasovi Füllkrugovi. "Určite chcem využiť šancu hrať za Nemecko," konštatoval po víťazstve 2:0 nad Borussiou Dortmund v nedávnom zápase Nemeckého pohára.

Práve Nemecko bude od 14. júna do 14. júla hostiť európsky šampionát, na ktorom si vybojovali účasť aj Slováci. Domáci reprezentanti nastúpia v základnej A-skupine proti Škótsku, Maďarsku a Švajčiarsku.