Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Útočník Tim Coffman odchádza zo Zvolena do Švajčiarska

Na snímke vľavo Tim Coffman. Foto: TASR/Branislav Račko

Tridsaťročný rodák z Elversonu v Pennsylvánii tak zamieri do druhej najvyššej švajčiarskej ligy NLB.

Zvolen 25. apríla (TASR) - Kariéra prvého amerického legionára v histórii slovenského hokejového klubu HKM Zvolen bude pokračovať v Európe. Útočník Tim Coffman podpísal ročný kontrakt so švajčiarskym druholigovým klubom HC La Chaux de Fonds.

Tridsaťročný rodák z Elversonu v Pennsylvánii tak zamieri do druhej najvyššej švajčiarskej ligy NLB. Klub zo západného Švajčiarska založený v roku 1919 patrí k stabilným účastníkom tejto súťaže, pričom v minulosti si už dvakrát zahral aj v najvyššej NLA. V NLB "osy" pravidelne bojujú o najvyššie priečky, hoci doposiaľ zo štyroch finálových účastí neuspeli ani raz. Tim Coffman sa stane siedmym americkým hráčom v histórii tohto klubu.

"Tipsport Ligu 'Coffy' opúšťa ako jej najproduktívnejší hráč a najlepší strelec v uplynulej sezóne 2017/2018. Rýchlik s 12-kou na drese v nej nastrieľal 33 gólov a pridal 34 asistencií, spolu tak nazbieral 67 bodov. V základnej časti ako jediný hráč prekročil 30-gólovú métu, čo sa z "rytierov" naposledy podarilo Radovi Pulišovi v sezóne 2014/2015. Vďaka Timovi ovládol produktivitu v základnej časti tretíkrát za posledné štyri sezóny hráč HKM. Naposledy toto prvenstvo dosiahol Kamil Brabenec v ročníku 2015/2016, keď nazbieral rovnako ako Coffman 58 bodov. Rok predtým zaznamenal český center 63 bodov," informoval klub na oficiálnom webe.