Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Uzdravený Nadal už udiera loptičky, pred očami má Australian Open

Rafael Nadal Foto: TASR/AP

Pri poslednom zranení mu diagnostikovali natrhnutie kolennej šľachy.

Manacor 20. novembra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal absolvoval v utorok prvý tréning po sérii zranení kolena, pre ktoré sa koncom augusta odhlásil z turnaja US Open.

Jedenásťnásobný grandslamový víťaz v dvojhre, ktorý nehral súťažný tenis od júnovej prehry s Čechom Lukášom Rosolom vo Wimbledone, trénoval vo svojom rodnom meste Manacor na Mallorke pod vedením svojho trénera a strýka Toniho Nadala.

Dvadsaťšesťročný Nadal robí všetko pre to, aby stihol návrat na súťažné kurty na januárovom Australian Open. "Stav môjho kolena sa zo dňa na deň zlepšuje, čo je pozitívny signál. Som šťastný, že po niekoľkomesačnej pauze môžem byť opäť na kurte a hrať tenis. Musím začať pomaly a postupne zvyšovať záťaž," povedal v rozhovore pre agentúru Reuters Nadal, ktorý už niekoľkokrát počas svojej kariéry pauzoval práve pre problémy s kolenom.

Pri poslednom zranení mu diagnostikovali natrhnutie kolennej šľachy a po nečakanom vyradení vo Wimbledone nemohol obhajovať olympijský titul v Londýne. Z rovnakých dôvodov neštartoval cez víkend ani vo finále Davisovho pohára v Prahe, kde domáci Česi vyhrali nad Španielskom 3:2.

V prvej polovici roku 2012 hral Nadal svoj najlepší tenis, len tesne prehral s Novakom Djokovičom vo finále Australian Open a ukoristil rekordný siedmy titul na obľúbenej parížskej antuke na Roland Garros.