Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

V 1. kole basketbalovej extraligy mužov sa stretnú Nitra - Prievidza

SBA (Slovenská basketbalová asociácia) 5. júla 2012 v Bratislave vylosovala rozpis zápasov mužských celoslovenských súťaží pre sezónu 2012-2013. Foto: TASR/Martin Baumann

Šlágrom 1. kola nového ročníka slovenskej basketbalovej extraligy mužov bude 6. októbra duel medzi Nitrou a úradujúcim majstrom z Prievidze.

Bratislava 5. júla (TASR) - Šlágrom 1. kola nového ročníka slovenskej basketbalovej extraligy mužov bude 6. októbra duel medzi Nitrou a úradujúcim majstrom z Prievidze.

Štvrtkový žreb v bratislavskom Dome športu ďalej rozhodol, že Banská Bystrica sa na úvod stretne s Levicami, Svit privíta Spišskú Novú Ves a Inter narazí Komárno. Handlová má v 1. kole voľno.

Základná časť vyvrcholí 2. marca 2013. O týždeň neskôr sa začne play off za účasti ôsmich tímov. Vo vyraďovacích bojoch sa nepredstavia Levice, ktoré odohrajú iba základnú časť.

Novinkou je, že semifinále i finále sa bude hrať na štyri víťazné zápasy. Semifinále odštartuje 30. marca, prípadné rozhodujúce siedme duely sú na programe 20. apríla. Finálová séria sa začne 27. apríla, o majstrovi sa rozhodne najneskôr 18. mája.
Tu bude player