Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V Brazílii vyhlásili deň štátneho smútku za smrť policajta

Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný Helio Vieira podľahol vo štvrtok večer zraneniam, ktoré utrpel pri incidente v chudobnej štvrti Ria.

Rio de Janeiro 12. augusta (TASR) - V Brazílii vyhlásili v piatok deň štátneho smútku za smrť policajta, ktorý podľahol zraneniam pri streľbe vo favelovej štvrti v Rio de Janeiro. Informovala agentúra DPA.

Tridsaťpäťročný Helio Vieira podľahol vo štvrtok večer zraneniam, ktoré utrpel pri incidente v chudobnej štvrti Ria. Na facebookom profile to uviedol minister spravodlivosti Alexandre de Moraes. Zastupujúci prezident Brazílie Michel Temer vyhlásil v piatok národný smútok a dodal, že Vieira zomrel v službe pri tom, ako sa staral o bezpečnosť počas olympijských hier.

Policajt sa v stredu spolu s dvomi ďalšími kolegami stratil na ceste k medzinárodnému letisku a ich auto sa ocitlo pod paľbou neznámych páchateľov vo favelovej štvrti Maré. Zablúdenú policajnú hliadku, ktorá sa snažila dostať cez neznáme uličky na letisko, zasypali útočníci guľkami. Kolegovia policajta, ktorý v nemocnici prehral svoj boj o život, utrpeli len ľahšie zranenia.

V priebehu OH 2016 je v nasadení vyše 85.000 príslušníkov bezpečnostných zložiek, čo je dvojnásobne viac v porovnaní s OH 2012 v Londýne.