Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Vo vynovenej športovej hale v Handlovej už majú problémy s palubovkou

Na snímke zrekonštruovaná palubovka, sedačky a nová svetelná tabuľa. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Preto ukončili piatkový duel proti Armexu Děčín už v 35. minúte.

Handlová 3. septembra (TASR) - Basketbalisti MBK Handlová nedohrali svoj prvý súťažný zápas vo vynovenej športovej hale. Piatkový duel proti Armexu Děčín ukončili v 35. minúte pre technické problémy s palubovkou. Duel sa skončil výsledkom 66:80 (24:32, 19:16, 19:23, 4:9).

Domáci kouč Lubomír Růžička v prehre hľadal pozitíva. "Čaká nás ešte veľa práce, najmä v zapracovaní nových hráčov. Či už Briana Bennetta, ktorý s nami absolvoval jeden tréning, alebo nového hráča, ktorý čoskoro príde či Ozrena Pavloviča. Dnes chýbal aj Ondro Haviar, čo bolo vidno. Ak sa mám vyjadriť stručnejšie, tak z našej strany to bolo dosť rozhárané, ale pozitívom je, že sme sa nikdy nevzdali. Vždy, aj keď sme prehrávali o 10-12 bodov, tak sme sa dokázali dotiahnuť na 2-4. Ten tím ukázal dobrý charakter a je na čom stavať," vyjadril sa český tréner.

Handlová sa vracia do SBL po jednoročnej pauze. Vo vlaňajšej sezóne chýbala pre opravu haly, k jej kompletnej rekonštrukcii prišlo po 44 rokoch. Klub bude tento rok oslavovať 75 rokov od svojho vzniku. "Po skončení sezóny 2014/2015 sme s vedením klubu došli k záveru, že po 43 rokoch fungovania tohto športového stánku by bolo vhodné okrem palubovky spraviť aj komplexnú rekonštrukciu interiéru, ktorý bude spĺňať vysoké štandardy ako pre extraligový klub, tak aj pre fanúšikov. Chceme sem prilákať čo najviac ľudí. Tým, že tento rok bude 75-te výročie basketbalu v Handlovej dúfame, že tu tento šport bude aj ďalších 75 rokov," povedal pre ligový web prezident MBK Ivan Kaniansky a dodal: "Chcel by som poďakovať mestu a mojím partnerom v klube za to, že sa nám spoločnými silami podarilo dotiahnuť to do takéhoto stavu. Dúfam, že sa to všetkým bude páčiť a budú nás podporovať v extraligových zápasoch."

Handlovčania sa vrátia medzi elitu na základe tzv. divokej karty. "Určite by sme sa chceli poďakovať extraligovým klubom za to, že nám umožnili túto prestávku. Mnohí ľudia pred rokom neverili, že basketbal v Handlovej bude pokračovať aj po tejto pauze, avšak teraz, keď otvárame zrekonštruovanú športovú halu chceme všetkým ukázať a dokázať, že sme to s naším návratom mysleli vážne," vyjadril sa Kaniansky.