Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

V Holandsku si tichým pochodom uctili pamiatku zabitého rozhodcu

Richard Nieuwenhuizen Foto: camilleri.nl

Štyridsaťjedenročný čiarový rozhodca Richard Nieuwenhuizen skolaboval minulú nedeľu po fyzickom útoku troch mladých hráčov.

Amsterdam 9. decembra (TASR) - Vdova a traja synovia Richarda Nieuwenhuizena viedli tichý pochod 12.000 futbalových fanúšikov, ktorí si v nedeľu uctili pamiatku zabitého holandského rozhodcu. Pochod zorganizovala rodina a zúčastnili sa ho okrem tisícok rodín s deťmi aj starostovia miest Almere a Amsterdam, informovala agentúra dpa.

"Budeš nám chýbať," povedal v slzách arbitrov syn Alain a dodal, že násilie na štadiónoch nesmie dostať v Holandsku šancu. Štyridsaťjedenročný čiarový arbiter skolaboval minulú nedeľu po fyzickom útoku troch mladých hráčov a museli ho okamžite previezť do nemocnice, kde v pondelok skonal.

Incident sa odohral po zápase mládežníckej ligy v meste Almere neďaleko Amsterdamu. Troch futbalistov, ktorých vek sa pohybuje od 15 do 16 rokov, zatkla polícia v pondelok ráno. Ich amsterdamský klub Nieuw Sloten na svojej oficiálnej webstránke informoval, že hráčom zastavil činnosť a mužstvo odhlásil zo súťaže.

Holandská futbalová asociácia odvolala všetky víkendové amatérske zápasy. Profesionálne tímy držali pred stretnutiami minútu ticha, hráči a funkcionári mali na rukávoch čierne pásky.