Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Šport

V Kórei miznú žaby, Park Ji-sung priznal, že pil žabí džús

Hráč Manchestru United a kórejskej reprezentácie Park Ji-sung.Foto: TASR/AP

Autobiografia kórejského futbalistu Park Ji-sunga, v ktorej sa zmieňuje, že žabý džús mu pomohol k lepším výkonom spôsobila, že sa zvýšil nelegálny odchyt žiab.

Soul 5. marca (TASR) - Po vydaní autobiografie futbalistu Manchestru United Park Ji-sunga v roku 2006 sa výrazne zvýšil nelegálny odchyt žiab v Kórejskej republike. Park sa totiž v knihe priznal, že vďaka konzumácii žabieho džúsu, ktorým ho "nadájal" jeho otec, sa zlepšila jeho fyzická výkonnosť.

Ochranárske združenie Frogs Friends (pozn. - Priatelia žiab) teraz žiada najznámejšieho kórejského futbalistu, aby sa zapojil do kampane, ktorá má ochrániť obojživelníky pred zabíjaním a spracovaním v potravinárskom priemysle. "Po tom, ako Park Ji-sung zverejnil, že pije žabí džús na zlepšenie kondície, rozmnožili sa prípady pytliactva v našich horách," povedal organizátor kampane Park Wan-hee.

Priatelia žiab od svojho vzniku v roku 2007 ochraňujú tieto zvieratá pred účelovým zabíjaním pre potreby konzumácie. "Boli by sme radi, keby sa Park angažoval v našej kampani, aby sme spoločne predišli fámam, že pitie žabieho džúsu pomáha zlepšiť fyzickú kondíciu," dodal Wan-hee.