Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

V Košiciach končia Lopez, Djokovič i Redžepi, nezvestní Isola a Diaby

Foto: TASR/František Iván

Z hosťovania sa do klubu vracajú Róbert Ujčík z Dolného Kubína, Vladimír Kražel z Moldavy nad Bodvou a po skončení tretej ligy aj Matúš Digoň z Lokomotívy Košice.

Košice 4. júna (TASR) - Ako prvý klub slovenskej futbalovej Corgoň ligy odštartoval prípravu na novú sezónu v pondelok MFK Košice. V kádri klubu, ktorý v sezóne 2012/2013 povedie ako hlavný tréner Ján Kozák st., prišlo k viacerým zmenám, a tie neobišli ani realizačný tím, kde na poste asistenta vymenil Antona Šoltisa, Jaroslav Galko.

Košice sa úvodné dva týždne budú pripravovať v domácich podmienkach a neskôr ich čaká desaťdňové sústredenie. To "žlto-modrí" absolvujú v termíne od 19. do 28. júna v rakúskom stredisku Windischgarsten. Zverenci Jána Kozáka majú počas letnej prípravy naplánovaných šesť stretnutí. Jedno odohrajú pred odchodom do Rakúska - 16. júna s Moldavou. Vo Windischgarstene zohrajú štyri zápasy s ešte nešpecifikovaným rakúskym druholigistom (21. júna), albánskym majstrom Skenderbeu Korce (23. júna), Rapidom Bukuresť (24. júna) a APOEL-om Nikózia (28. júna). Generálku na ligu majú v Košiciach na programe 7. júla s ešte nešpecifikovaným maďarským prvoligistom.

V mužstve skončili španielsky brankár Fernando López, jeho srbský kolega Miloje Prekovič a aj ďalší srbský stopér Ivan Djokovič. "Ivanovi Djokovičovi a Fernandovi Lopezovi u nás končia zmluvy a z klubu odchádzajú. Kontrakty sa končia aj Mirovi Viazankovi a Kamilovi Karašovi. S Mirom sme už ústne dohodnutí na novej zmluve a na Kamila si uplatňujeme opciu," povedal pre TASR športový riaditeľ MFK Ivan Kozák a dodal: "Končia u nás aj Šakir Redžepi, Stefan Milojevič a Samir Nurkovič. Dnes nám chýbali Francúzi Floris Isola a Karim Diaby, nevieme prečo a budeme to riešiť s ich manažérom. Brankár Tofiloski má svadbu, pridá sa k nám neskôr."

Z hosťovania sa do klubu vracajú Róbert Ujčík z Dolného Kubína, Vladimír Kražel z Moldavy nad Bodvou a po skončení tretej ligy aj Matúš Digoň z Lokomotívy Košice. Z dorastu je istý príchod talentovaného Ondreja Dudu a ešte niektorých ďalších, tí sa pridajú až po skončení dorasteneckých súťaží. "Začali sme prví, pretože tréner Kozák to tak chcel. Potrebuje viac času, aby sa dobre oboznámil s chlapcami. Dnes to ešte bol klasický úvodný tréning, od zajtra už pôjdeme dvojfázovo," informoval Kozák.

program prípravných zápasov MFK Košice:

16. júna: MFK Košice - Moldava nad Bodvou

19. júna odchod na sústredenie do rakúskeho Windischgarstenu

21. júna: MFK Košice - rakúsky druholigista

23. júna: MFK Košice - Skenderbeu Korce

24. júna: MFK Košice - Rapid Bukurešť

28. júna: MFK Košice - APOEL Nikózia

7. júla: generálka s maďarským klubom