Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

V Lige majstrov je favoritom na postup Bayern, Marseille prekvapuje

Hráči Bayernu Mníchov zľava Mario Gomez, Philipp Lahm, Arjen Robben a Franck Ribéry Foto: TASR/AP Photo/Michael Probst

Barcelona sa bude spoliehať na svoj trávnik na Nou Campe, keďže práve zlý stav ihriska v Miláne ich mal údajne pripraviť o lepší výsledok.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Prvými dvoma odvetnými zápasmi futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 bude pokračovať v utorok 3. apríla štvrťfinálová fáza najprestížnejšej klubovej súťaže sveta.

Jasným favoritom na postup je Bayern Mníchov, ktorý v prvom zápase triumfoval na pôde Olympique Marseille 2:0. Oveľa napínavejší duel možno očakávať v Barcelone, keďže úradujúci šampión súťaže uhral na ihrisku AC Miláno len bezgólovú remízu.

Milánčanom sa v prvom meraní síl podarilo udržať na uzde súperov útok na čele s hviezdnym Lionelom Messim, ktorému chýba jediný gól na prekonanie vlastného streleckého rekordu LM z vlaňajška a Ruuda van Nistelrooya z roku 2003 (12 gólov). Argentínsky útočník prispel v sobotňajšom ligovom dueli s Athleticom Bilbao k víťazstvu 2:0 gólom z pokutového kopu, v sezóne má na konte už 56 presných zásahov. Barcelona si drží v európskych súťažiach domácu neporaziteľnosť od roku 2009, Milánu by však na postup do semifinále stačilo zopakovať remízu 2:2 z tohtoročnej skupinovej fázy.

Trénerovi talianskeho zástupcu Massimilianovi Allegrimu, ktorého zverenci cez víkend remizovali s Cataniou 1:1, by mala byť k dispozícii už aj dvojica Brazílčanov Robinho a Alexandre Pato. "Súper má skvelých hráčov, spolu tvoria výborný tím a určite nám sťažia život. Musíme si udržať koncentráciu celý zápas, lebo oni sú schopní v momente otočiť zápas," varoval pred odvetou barcelonský útočník Pedro.

Barcelona sa bude spoliehať na svoj trávnik na Nou Campe, keďže práve zlý stav ihriska v Miláne ich mal údajne pripraviť o lepší výsledok, v dôsledku čoho adresovali Európskej futbalovej únii (UEFA) aj oficiálnu sťažnosť.

Bayern sobotňajším triumfom 1:0 nad 1. FC Norimberg natiahol svoju víťaznú šnúru v rámci všetkých súťaží už na sedem zápasov a hoci dvojgólový náskok zo súperovho ihriska nie je nedostihnuteľný, postup Marseille by bol obrovským prekvapením. Bavori si brúsia zuby na treble, okrem triumfu v LM sú ich cieľmi aj primát v domácej súťaži a národnom pohári. "Vo všetkých troch súťažiach máme osud vo svojich rukách. Verím tomuto tímu. Hráči ukázali, že sú schopní adaptovať sa na zhustený program a odohrať zápas každý tretí deň. Sú v dobrej fyzickej kondícii," uviedol športový riaditeľ Christian Nerlinger.

Vedenie francúzskej súťaže odložilo zápas Marseille s Montpellierom, aby tak Olympique pomohlo pripraviť sa na odvetu s Bayernom. Zverenci Didiera Deschampsa prehrali osem z posledných deviatich duelov v rámci všetkých súťaží a vo francúzskej Ligue 1 figurujú až na 9. mieste, čo im na sebavedomí nepridáva.

"Bude veľmi náročné splniť naše ciele, ak nie nemožné. Prechádzame ťažkým obdobím po fyzickej i psychickej stránke," uviedol obranca Rod Fanni, ktorý však vyjadril nádej, že k prekvapeniu stále môže prísť: "Človek nikdy nevie. Kým žije aspoň malá šanca, budeme bojovať."

odvety štvrťfinále LM 2011/2012, utorok 3. apríla (20.45 SEČ):


Bayern Mníchov - Olympique Marseille /rozhoduje: Svein Oddvar Moen (Nór.)/
/prvý zápas 2:0/
pravdepodobné zostavy:
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Gustavo, Kroos, Robben, Müller, Ribery - Gomez
Olympique: Mandanda - Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel - Cheyrou, Mbia, Amalfitano, Valbuena, Ayew - Remy

FC Barcelona - AC Miláno /rozhoduje: Björn Kuipers (Hol.)/
/prvý zápas 0:0/
pravdepodobné zostavy:
Barcelona: Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Puyol - Xavi, Iniesta, Busquets - Fabregas, Messi, Sanchez
Miláno: Abbiati - Abate, Bonera, Mexes, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Seedorf, Boateng - Robinho, Ibrahimovič