Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

V dejisku VC Bahrajnu sa štrajkovalo, Anonymous napadli web F1

Protesty demonštrantov v Maname Foto: TASR/AP Photo/Hasan Jamali

Bahrajnský korunný princ, šejk Salmán ibn Hamad al-Chalíf povedal, že zrušenie nedeľňajšej Veľkej ceny Bahrajnu v pretekoch F1 by iba posilnilo extrémistov.

Manama 20. apríla (TASR) - V piatok došlo hlavnom meste Bahrajnu Maname k stretu asi 10.000 demonštrantov s políciou. Metropola ázijskej krajiny v týchto dňoch hostí Veľkú cenu Bahrajnu v pretekoch F1 napriek nestabilnej situácii v spoločnosti.

Podľa svedkov maskovaní demonštranti hádzali na policajtov zápalné fľaše, bezpečnostné zložky odpovedali slzotvorným plynom. Polícia im zabránila v pochode na kruhový objazd, ktorý bol dejiskom protivládnych protestov už minulý rok. "Hackeri zo skupiny Anonymous napadli na podporu protestov oficiálnu internetovú stránku F1 a bahrajnskej vlády," napísal internetový portál ibtimes.co.uk.

Bahrajnský korunný princ, šejk Salmán ibn Hamad al-Chalíf povedal, že zrušenie nedeľňajšej Veľkej ceny Bahrajnu v pretekoch F1 by iba "posilnilo extrémistov". Bahrajnská vláda podľa princa slov využije podujatie, aby ukázala, že život sa po protestoch vrátil do normálnych koľají.

Princ predstúpil pred médiá po tom, ako dva z dvanástich tímov informovali, že ich členovia videli pri návrate z trate do hotela demonštrantov so zápalnými fľašami. Druhý piatkový tréning vynechala z bezpečnostných dôvodov stajňa Force India. Jej predstavitelia chceli týmto krokom personálu zabezpečiť, aby bol v hoteli ešte pred zotmením.

Šéf "efjednotky" Bernie Ecclestone sa pustil do novinárov, ktorí informovali o škandalóznych podmienkach sprevádzajúcich VC: "Vy chlapci to milujete. To, čo naozaj potrebujete, je zemetrasenie, alebo niečo na ten spôsob, aby ste o tom mohli písať. Chcete príbeh a dobrý príbeh. Ak žiadny nie je, tak si ho vyrobíte, ako obvykle. Takže všetko po starom,"

V Maname demonštrovali
Foto: TASR/AP Photo/Hasan Jamali