Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

V NHL minulý týždeň najviac hviezdili Bryzgalov,Crawford a Erat

Brankár Philadelphie Flyers Iľja Bryzgalov zasahuje pred dobiedzajúcim slovenským útočníkom New Yorku Rangers Mariánom Gáboríkom (vpravo) v zápase zámorskej hokejovej NHL 23. decembra 2011 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Najlepším hráčom uplynulého týždňa v zámorskej NHL sa stal ruský brankár Iľja Bryzgalov z Philadelphie Flyers.Trojicu hviezd dopĺňajú brankár Chicaga Corey Crawford a útočník Martin Erat z Nashvillu.

New York 19. marca (TASR) - Ruský brankár Iľja Bryzgalov z Philadelphie Flyers si v pondelok druhýkrát v rade vyslúžil ocenenie pre najlepšieho hráča uplynulého týždňa v zámorskej NHL. Medzi trojicou hviezd ho dopĺňajú ešte gólman Chicaga Corey Crawford a český útočník Martin Erat z Nashvillu.

Bryzgalov nastúpil v uplynulom týždni na štyri zápasy, v ktorých inkasoval iba šesť gólov a dosiahol jeden shutout. Tridsaťjedenročný brankár navyše prekonal doterajší rekord "letcov" v počte minút bez inkasovaného gólu, keď sa dostal na métu 249:43 min.

Philadelphia s Bryzgalovom v bránke prehrala v marci iba jediný z deviatich duelov, pričom Rus zaznamenal vynikajúci priemer 1,20 gólu na zápas a 96-percentnú úspešnosť zákrokov.

Crawford v troch stretnutiach uplynulého týždňa priviedol Chicago k trom víťazstvám a inkasoval iba tri góly. Erat nazbieral v štyroch dueloch sedem bodov za dva góly a päť asistencií.