Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

V nominácii Peru na Copa America je aj veterán Guerrero

Futbalista Peru Paolo Guerrero, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný útočník si už odpykal dištanc za doping, ktorý dostal za pozitívny test na benzoylekgonín, čo je metabolit kokaínu.

Lima 31. mája (TASR) - Tréner peruánskej futbalovej reprezentácie Ricardo Gareca zverejnil nomináciu na nadchádzajúci turnaj Copa America v Brazílii, v ktorej figuruje aj veterán Paolo Guerrero. Tridsaťpäťročný útočník si už odpykal dištanc za doping, ktorý dostal za pozitívny test na benzoylekgonín, čo je metabolit kokaínu.

Guerrerov trest vypršal v apríli. Bývalý útočník Bayernu Mníchov tvrdil, že užil iba kontaminovaný čaj a nesnažil sa o zvýšenie výkonnosti. Od návratu do súťažnej akcie už strelil osem gólov v drese brazílskeho Internacionalu. Guerrero bol s piatimi presnými zásahmi najlepší strelec Copa America 2011, o štyri roky neskôr pridal na juhoamerickom šampionáte v národnom drese ďalšie štyri góly.

Okrem Guerrera figurujú v nominácii zo známych mien aj obranca Luis Advincula z Raya Vallecano, stredopoliar Paolo Hurtado z Konyasporu či útočník Jefferson Farfan z Lokomotivu Moskva. Peru odohrá svoj prvý zápas na Copa America 15. júna proti Venezuele, v A-skupine sa stretne ešte s domácou Brazíliou a Bolíviou. Informáciu priniesla agentúra AP.

Nominácia Peru na Copa America 2019:

Brankári: Pedro Gallese (Alianza Lima), Carlos Caceda (Melgar), Patricio Alvarez (Sporting Cristal)

Obrancovia: Luis Abram (Velez Sarsfield), Luis Advincula (Rayo Vallecano), Miguel Araujo (Talleres), Alexander Callens (New York City), Aldo Corzo (Universitario de Lima), Anderson Santamaria (Atlas), Miguel Trauco (Flamengo), Carlos Zambrano (FC Bazilej)

Stredopoliari: Christian Cueva (Santos), Edison Flores (Monarcas Morelia), Christofer Gonzales (Sporting Cristal), Paolo Hurtado (Konyaspor), Jesus Pretell (Sporting Cristal), Renato Tapia (Willem II), Yoshimar Yotun (Cruz Azul)

Útočníci: Andre Carrillo (Al Hilal), Jefferson Farfan (Lokomotiv Moskva), Paolo Guerrero (Internacional), Andy Polo (Portland Timbers), Raul Ruidiaz (Seattle Sounders)