Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

V pondelok nás čaká duel argentínskych koučov o prvé body outsiderov

Futbalisti Saudskej Arábie reagujú po prehre 0:5 v otváracom zápase 21. majstrovstiev sveta vo futbale Rusko - Saudská Arábia na štadióne Lužniki v Moskve 14. júna 2018. Foto: TASR/AP

Vzájomné rozlúčkové stretnutie je na programe v pondelok o 16.00 h SELČ vo Volgograde.

Volgograd 24. júna (TASR) - Futbalisti Saudskej Arábie a Egypta zabojujú v záverečnom 3. kole A-skupiny MS 2018 aspoň o čestný úspech. Ani jedna z týchto reprezentácií už nemá po dvoch zápasoch šancu postúpiť do osemfinále, nad ich sily boli Rusko aj Uruguaj. Vzájomné rozlúčkové stretnutie je na programe v pondelok o 16.00 h SELČ vo Volgograde.

Saudská Arábia bola outsider skupiny a tieto predpoklady sa naplnili už v otváracom stretnutí, v ktorom podľahla domácemu Rusku vysoko 0:5. Na svetový šampionát sa kvalifikovala premiérovo od roku 2006, teraz rovnako ako pri predchádzajúcich účastiach (1998, 2002, 2006) nepostúpila do vyraďovacej časti. Ázijský zástupca okrem toho čaká aj na prvý gól v Rusku, v druhom súboji prehral s Uruguajom 0:1.

"Po rýchlom vypadnutí z majstrovstiev sveta hráme proti Saudskej Arábii. Chceme opätovne nadobudnúť sebavedomie a stanoviť si nové ambície. Skorý koniec bol pre nás veľký šok, utrpeli sme veľkú ranu. Proti Saudskej Arábii budeme hrať najlepšie, ako vieme. Pokiaľ nezvíťazíme a nepredvedieme lepší výkon než v minulých vystúpeniach, nebudú existovať žiadne výhovorky," vyhlásil na oficiálnej stránke Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) argentínsky kouč Egypta Hector Cuper. Jeho zverenci nestačili na Uruguaj 0:1 a Rusko 1:3. Cuper absolvuje trénerský duel s krajanom Juanom Antoniom Pizzim. "Musím povedať, že v Egypte ma privítala pohostinnosť a stretol som sa s rôznymi názormi, čo je však vo futbale normálne. Hráči sa obrovsky obetovali, ďakujem im za všetko, čo sme dosiahli v uplynulom období. Nesmieme zabudnúť, že svetový šampionát v Rusku je naša prvá skúsenosť na takejto úrovni. Je to skúsenosť, na ktorej môžeme stavať, musí to dodať hráčom sebadôveru," dodal Cuper.

Na egyptskej lavičke pôsobí od roku 2015, zatiaľ čo Pizzi prišiel do Saudskej Arábie iba v novembri minulého roka, keď sa stal tretím trénerom tamojšej reprezentácie za tri mesiace. Po neúspechu na MS 2018 nebude ani jeho pozícia neotrasiteľná, hoci po prehre s Uruguajom sám priznal, že ambície Saudov neboli na turnaji práve najvyššie: "Som vlastne celkom spokojný, držali sme loptu a dokázali sme si prihrávať. Na súpera sme sa pripravili, ale Uruguaj bol kvalitný. Dostal nás pod tlak, nestala sa z toho však anarchia."

Zápas bezbodových mužstiev povedie ako hlavný arbiter Wilmar Roldan z Kolumbie.

A-skupina, 3. kolo:

SAUDSKÁ ARÁBIA - EGYPT, pondelok 25. júna, 16.00 SELČ, Volgograd (Volgograd Arena)

hlavný rozhodca: Wilmar Roldan (Kol.)

predpokladané zostavy:

Saudská Arábia: Al Owais - Alburayk, Hawsawi, Albulayhi, Al Shahrani - Bahebri, Al Faraj, Otayf, Al Mogahwi, Al Dawsari - Al Muwallad

Egypt: Al-Schenaui - Fathi, Gabr, Hegasi, Abdel-Schafi - Hamed, Elneny - Salah, Said, Trezeguet - Mohsen




Tabuľka A-skupiny:

1. Rusko 2 2 0 0 8:1 6*

2. Uruguaj 2 2 0 0 2:0 6*

---------------------------------------------

3. Egypt 2 0 0 2 1:4 0

4. Saudská Arábia 2 0 0 2 0:6 0

*istý postup do osemfinále