Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

V Poprade nebude pokračovať Svitana, Záborský a ďalších osem útočníkov

Na snímke radosť hráčov HK Poprad z gólu na 0:1, dole brankár Tomáš Vošvrda (MHk 32 Liptovský Mikuláš), druhý zľava Patrik Svitana, druhý sprava James Livingston a vpravo Dávid Skokan (všetci HK Poprad) počas zápasu 1. kola Tipos extraligy MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 24. septembra 2021 v Liptovskom Mikuláši. Foto: TASR Milan Kapusta

Tridsaťpäťročný Svitana je odchovanec Popradu.

Poprad 16. mája (TASR) - V drese hokejového klubu HK Poprad nebude v budúcej sezóne pokračovať Patrik Svitana, Tomáš Záborský a ďalší ôsmi útočníci z minuloročného tímu. "Kamzíci" o tom informovali na oficiálnej klubovej webstránke.

Tridsaťpäťročný Svitana je odchovanec Popradu. Od roku 2013 hral štyri roky v zahraničí, pôsobil v kazašskom Pavlodare a v Krakove. Do klubu spod Tatier sa vrátil pred sezónou 2017/18. V uplynulom ročníku odohral 49 zápasov v základnej časti s bilanciou 7 gólov a 22 asistencií, vo vyraďovačke pridal bod za asistenciu. Bodovo to bola jeho najslabšia sezóna od návratu zo zahraničia. "'Pinčimu' ďakujeme za všetko, čo odviedol pre náš klub. Želáme mu len to najlepšie v jeho ďalšej extraligovej kariére. Niektorým z hráčov bola ponúknutá zmluva aj na nasledujúcu sezónu, rozhodli sa však pokračovať vo svojich kariérach v iných kluboch," uviedol klub. Svitana v drese "kamzíkov" odohral celkovo 645 zápasov.

Okrem Svitanu menia pôsobisko aj ďalší útočníci. Z legionárov Peter Bates, Tyler Coulter, Ryan Dmowski a Oleksandr Peresunko. Zo Slovákov končia okrem Záborského aj Peter Bjalončík, Dominik Jendek, Andrej Kukuča, Matej Paločko. Dmowski, ktorý bol s 30 gólmi najlepší strelec základnej časti v ročníku 2023/24, bude pôsobiť v Hradci Králové. Jendek a Kukuča posilnili Zvolen.