Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

V Poprade vyhodili šesť hokejistov. Viaceré piatkové zápasy zrušili

Tibor Turan. Foto: TASR

V extraligovom kádri hokejistov HK Poprad končí šestica hráčov.

Poprad 30. januára (TASR) - V extraligovom kádri hokejistov HK Poprad končí šestica hráčov. Vo zvyšku sezóny nebudú v najvyššej súťaži pôsobiť brankár Juraj Sedlačko, obrancovia Marek Pitka s Dávidom Gáborčíkom a útočníci Peter Gápa, Marek Nagy a Filip Mlynčár. Informoval o tom klubový web.

"Pred dôležitou časťou sezóny sme sa podľa výkonnosti týchto hráčov rozhodli uvoľniť ich do iných klubov," vysvetlil výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan. "S každým z týchto hráčov sme hovorili a individuálne im vysvetlili dôvody nášho rozhodnutia."

Klub spomínaným hráčom ponúkol možnosť dohrať sezónu v tímoch prvej ligy (Prešov, Spišská Nová Ves, Bardejov a Michalovce) vo forme hosťovania. Poprad sa pred koncom prestupového termínu v polovici februára zaujíma o popradských odchovancov z iných tímov. O možnosti ich angažovania s nimi rokuje, informovala oficiálna stránka.

Aktuálne má trénerské duo Milan Jančuška a Vladimír Turan k dispozícii štyri kompletné päťky s jedným útočníkom navyše. Káder môžu prípadne doplniť aj hráči juniorského tímu Popradu.

Zápasy rušia pre počasie

Riadiaci orgán súťaže Pro-Hokej rozhodol o zrušení piatkového zápasu 46. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi domácim HK Nitra a HK Poprad. Dôvodom je kalamitná situácia na Slovensku.

O náhradnom termíne sa rozhodne cez víkend. Vstupenky zo zápasu budú platiť aj v novom termíne, informovala oficiálna webstránka nitrianskeho klubu.

Hrať sa nebude ani v Piešťanoch, Martinčania uviazli v zápche na diaľnici

Piatkové stretnutie 46. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi ŠHK 37 Piešťany a MHC Mountfield Martin zrušili, nakoľko snehová kalamita znemožnila hráčom Martina dopraviť sa do Piešťan. Tí uviazli v zápche na diaľnici D1, kde sa vytvorila kolóna.

Ako informovala internetová stránka "havranov", vstupenky zakúpené na piatkový zápas budú platiť aj v náhradnom termíne, ktorý je určený na utorok 3. februára o 18.00 h.