Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

V Prahe zaujalo choreo domácich a Pastrňák v kotle Ostravy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Hviezda Bostonu Bruins sa netají náklonnosťou k ostravskému klubu, na zápasoch Baníka ho už videli viackrát.

Praha 21. augusta (TASR) - Vo víkendových zápasoch českej futbalovej ligy zaujal najviac duel medzi Slaviou Praha a Baníkom Ostrava. Domáci zvíťazili 1:0, ale po dueli sa najviac hovorilo o atmosfére. Prispel k nej aj najlepší český hokejista z uplynulej sezóny David Pastrňák.

Hviezda Bostonu Bruins sa netají náklonnosťou k ostravskému klubu, na zápasoch Baníka ho už videli viackrát. V kotle sa 27-ročný útočník objavil aj v nedeľu a rovnako ako ostatní fanúšikovia hostí sa obliekol do bielej farby. Duel si podľa dostupných videí na sociálnych sieťach evidentne užil a to aj napriek nepriaznivému skóre a prehre Ostravy.

Fanúšikovia hostí vypredali svoj sektor, celkovo bolo v Edene 19.164 divákov. Domáci priaznivci zaujali pred zápasom ohromnou choreografiou, zrejme jednou z najväčších v histórii klubu a aj ligy. Nápis "Slavia proti všetkým" zabral polovicu štadióna vrátane tribúny Sever. Ostravčania si zasa vtipne pripomenuli aktuálnu tematiku príchodu vojsk Varšavskej zmluvy z roku 1968 v štýle jedného z pamätných výrokov kultového českého filmu Pelíšky. "Videli sme zápas s peknou kulisou, v takej atmosfére sa vždy hrá dobrý futbal a chlapci zo seba vydajú maximum," citoval portál sport.cz trénera Ostravy Pavla Hapala.