Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V Ružomberku chcú ísť po dobrej príprave v tabuľke vyššie

Na snímke športový riaditeľ MFK Ružomberok Dušan Tittel počas tlačovej konferencie MFK Ružomberok pred štartom jarnej časti Fortuna ligy. Ružomberok, 23. február 2016. Foto: TASR - Branislav Račko

V slovenskom futbalovom klube MFK Ružomberok hodlajú v jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016 vylepšiť jesennú ôsmu priečku.

Ružomberok 23. februára (TASR) - V slovenskom futbalovom klube MFK Ružomberok hodlajú v jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016 vylepšiť jesennú ôsmu priečku. Tá podľa športového riaditeľa "Ruže" Dušana Tittela nezodpovedá kádru, ani podmienkam v klube z Liptova.

Ružomberok ale do jari nevstúpi so žiadnym konkrétnym cieľom na konečné umiestnenie. "Naše súčasné postavenie v tabuľke neodzrkadľuje kvalitu kádra a ani podmienky, ktoré chlapci v klube majú. Chceme sa dostať jednoznačne vyššie, od prvého kola chceme začať víťaziť," povedal na utorňajšom stretnutí s médiami Tittel. MFK vážne myslí aj na Slovnaft Cup, kde je vo štvrťfinále.

"Máme za sebou veľmi kvalitnú zimnú prípravu. Mužstvo sa doplnilo a myslím si, že futbalovo i charakterovo je momentálne veľmi silné. Verím, že pohodu z kabíny prenesieme aj na ihrisko a dokážeme, že nepatríme na 8. miesto," vyhlásil na tlačovej konferencii MFK kapitán tímu Marek Sapara, ktorý sa po dlhšej pauze (naposledy hral 4. apríla 2015 v Zlatých Moravciach, kde sa zranil) vracia do prvoligového kolotoča.

Pod Čebrať prišiel brankár Ľuboš Hajdúch a dvaja hráči do poľa - Peter Gál-Andrezly (z Podbrezovej) a Adam Kučera (na hosťovanie z Vlašimu). "Verím, že angažovaním týchto dvoch hráčov, aj s návratom Saparu, narastie naša ofenzívna sila a mužstvo bude dávať aj viac gólov," vyjadril sa hlavný kouč mužstva Ladislav Pecko.

V príprave Liptáci absolvovali dve sústredenia – kondičné v Liptovskom Jáne a herné v tureckom Beleku. Odohrali desať prípravných stretnutí s bilanciu 5 výhier, 3 remízy a 2 prehry, keď najlepším zakončovateľom so štyrmi gólmi bol útočník Miloš Lačný. Z posledných zápasov mal Pecko dobrý pocit a pochvaľoval si rast formy. Azda jediným mínusom zimy boli zdravotné problémy reprezentanta Martina Jakubka, so šiestimi zásahmi najlepšieho kanoniera, ktorý sa až pred pár dňami mohol opäť poriadne zahryznúť do tréningového procesu. Športový riaditeľ Dušan Tittel ale predpokladá, že do dvoch týždňov by tento reprezentant SR mohol byť k dispozícii.

V posledných dňoch klub z Liptova finišoval na dokončení vnútorných priestorov východnej tribúny. "Skutočný komfort tu nájde naše A-mužstvo, realizačný tím, osoby delegované na zápasy i súper," informoval generálny riaditeľ Ľubomír Golis, ktorý načrtol aj ďalšie investičné plány: "Ešte nás čaká inštalácia turniketového systému, riešenie vstupných brán a tiež výmena umelého trávnika na vedľajšom ihrisku." Už od lanského augusta pritom pod Čebraťom slúži nový prírodný trávnik s vyhrievacím roštom.

Príchody: Hajdúch (zo Skalice), Gál-Andrezly (z Podbrezovej), Kučera (hosťovanie z FC Graffin Vlašim)
odchody: Tomáš Lešňovský, Erik Liener, Pavol Masaryk, Štefan Senecký, Anatolij Cheptine, Boris Turčák (všetci skončenie zmluvy), Matej Lovás (hosťovanie Sereď), Viktor Miklós (ukončenie hosťovania). Odchody v riešení: Matúš Macík, Miroslav Almaský.

Káder MFK Ružomberok na jarnú časť FL 2015/2016
brankári: Darko Tofiloski, Ľuboš Hajdúch, Matej Šavol
obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Lukáš Lupták, Peter Maslo, Gagik Dagbašjan, Antonín Rosa, Martin Boszorád
stredopoliari: Milan Ferenčík, Michal Faško, Peter Gál-Andrezly, Tomáš Gerát, Tomáš Ďubek, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Ondrek, Štefan Zošák, Ivan Kotora, Marek Sapara
útočníci: Andrej Lovás, Adam Kučera, Martin Jakubko, Miloš Lačný
Tréner: Ladislav Pecko, asistent: Ján Bíreš, tréner brankárov: Marek Rodák