Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

V Salvádore po smrteľnej tragédii nedohrajú najvyššiu súťaž

Štadión futbalového klubu Alianza, ktorý uzatvorili salvádorské úrady deň po tragickej tlačenici v hlavnom meste San Salvador v nedeľu 21. mája 2023. Foto: TASR - AP

V stredu o tom rozhodli tamojší futbaloví funkcionári ako následok sobotňajšej tragédie, keď pri tlačenici na štadióne v San Salvadore zomrelo 12 ľudí a 88 sa vážne zranilo.

San Salvador 25. mája (TASR) - Futbalovú ligu v Salvádore túto sezónu nedohrajú. V stredu o tom rozhodli tamojší futbaloví funkcionári ako následok sobotňajšej tragédie, keď pri tlačenici na štadióne v San Salvadore zomrelo 12 ľudí a 88 sa vážne zranilo.

"Rozhodli sme sa ukončiť národný šampionát. Sezóna 2022/23 nebude mať žiadneho majstra," zverejnila Salvádorská futbalová federácia podľa AP. Do súťaží Severoamerickej konfederácie (CONCACAF) postúpia dva tímy na základe výsledkov z predchádzajúceho ročníka a najlepší tím po základnej časti tejto sezóny. Klub Alianza, na ktorého štadióne prišlo k nešťastiu, kontinentálne súťaže hrať nebude a ďalší rok musí v domácej lige nastupovať pred prázdnym hľadiskom.