Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pozrite si Kozákovu nomináciu na zápas so Švédmi

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák. Foto: TASR - Michal Svítok

Slováci sa tri roky snažili o zorganizovanie januárového kempu, Švédi ho mali na programe už šiestykrát.


Abú Zabí 11. januára (TASR) - Martin Dúbravka nastúpi v bránke Slovenska vo štvrtkovom neoficiálnom prípravnom futbalovom stretnutí so Švédskom v Abú Zabí. V obrannej štvorici budú hrať Martin Šulek, Denis Vavro, Dominik Kružliak a Matúš Čonka, v strede poľa sa predstavia Tomáš Huk, Miroslav Káčer a Michal Škvarka, útočné trio vytvoria Dávid Guba, Pavol Šafranko, Filip Hlohovský.

Posledný menovaný bol kapitánom SR v nedeľnom zápase proti Ugande (1:3), tentoraz dostane pásku Dúbravka. "Je skúsenejší a s reprezentáciou bol dlhšie. Každý deň sme absolvovali tréningovú jednotku, výkon by mal byť lepší než proti Ugande. Chlapci sú istejší na lopte a verím, že to prenesú aj do duelu. Ako som avizoval, chcem dať príležitosť všetkým, nech si pripíšu dostatočnú minutáž. Juraj Kotula s Jakubom Paurom sú zranení a nemôžu nastúpiť," povedal tréner Ján Kozák po stredajšom oficiálnom tréningu.

Slováci sa tri roky snažili o zorganizovanie januárového kempu, Švédi ho mali na programe už šiestykrát. "Bývame v rovnakom hoteli, pochvaľujú si kempy. Prišli s mnohými šikovnými futbalistami, viacerí zvíťazili na ME do 21 rokov. Traja hráči z uplynulých kempov sa prebojovali do A-mužstva, čo hodnotia ako úspech. Sú tu aj Fíni, Slovinci, prídu Gruzínci a ďalšie mužstvá. Január je jediný termín, keď môžeme odskúšať mladších a talentovaných hráčov z našej ligy, odohrali sme veľmi náročné stretnutie s Ugandou. Švédsky ligový výbor som videl hrať proti Pobrežiu Slonoviny, bol to veľmi dobrý zápas v tempe, aj v ňom bola kvalita na strane afrického tímu. Sám som zvedavý, ako sa so súperom popasujeme," dodal Kozák.

základná zostava SR: Dúbravka - Šulek, Vavro, Kružliak, Čonka - Huk, Káčer, Škvarka - Guba, Šafranko, Hlohovský