Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hráči a majitelia NHL budú priamo rokovať, obe strany veria v dohodu

Foto: TASR/AP

V NHL trvá lockout od 15. septembra, súťaž prišla už o viac ako tretinu sezóny a zrušila aj marketingové ťaháky - novoročný duel pod holým nebom Winter Classic ako aj All-Star víkend.

New York 4. decembra (TASR) - Ďalšie kolo rokovaní o novej kolektívnej zmluve v zámorskej NHL sa uskutoční v utorok v New Yorku za účasti šiestich hráčov a šiestich majiteľov klubov.

Oba tábory sa pokúsia vyriešiť sporné otázky o finančných záležitostiach a kontraktoch hráčov, ktoré doteraz vždy zmarili pokus o ukončenie lockoutu. Na stretnutí budú chýbať komisár NHL Gary Bettman a šéf Hráčskej asociácie NHLPA Donald Fehr.

Za majiteľov prídu do New Yorku Jeremy Jacobs (Boston Bruins), Ronald Burkle (Pittsburgh Penguins), Mark Chipman (Winnipeg Jets), Jeffrey Vinik (Tampa Bay Lightning), Murray Edwards (Calgary Flames) a Larry Tanenbaum (Toronto Maple Leafs). NHLPA oznámi mená svojich zástupcov v utorok, no Kanadská tlačová agentúra uviedla, že na rokovaniach by nemali chýbať hviezdny Sidney Crosby z Pittsburghu, brankár Buffala Ryan Miller a kapitán Chicaga Jonathan Toews.

"NHLPA súhlasila s utorňajším stretnutím v New Yorku. Zúčastnia sa na ňom majitelia klubov, ktorí sa predtým do rokovaní nezapojili, čo vítame. Veríme, že toto stretnutie bude konštruktívne a povedie k dialógu, ktorý nám pomôže nájsť dohodu," citovala agentúra AP Fehra.

V NHL trvá lockout od 15. septembra, súťaž prišla už o viac ako tretinu sezóny a zrušila aj marketingové ťaháky - novoročný duel pod holým nebom Winter Classic ako aj All-Star víkend, ktorý sa mal uskutočniť v januári v Columbuse. Pokrok neprinieslo ani minulotýždňové dvojdenné rokovanie za účasti federálnych prostredníkov - mediátorov.