Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

V úvodnom kole nadnárodnej Interligy džudistov dominoval USK Praha

Džudo Foto: TASR/AP

Rozhodujúci bod pre Pražanov vybojoval olympionik Lukáš Krpálek, keď si v hmotnosti nad 90 kg poradil s domácim Hajasom na ippon.

Banská Bystrica 9. júna (TASR) - Džudisti USK Praha zvíťazili v úvodnom kole trojdielneho seriálu nadnárodnej Interligy družstiev. Na banskobystrických Štiavničkách vo finále zdolali domácu Duklu 3:2 a pripísali si v premiérovom ročníku maximálny počet šesť bodov.

Na Štiavničkách sa zišli aj džudisti mieriaci na OH v Londýne, no pre českých reprezentantov výjazd na Slovensko nedopadol dobre. Jaromír Musil zo Sokola Praha Vršovice si vážne poradil v súboji s domácim Dzúrom ľavé koleno a z tatami predčasne odkríval.

Zadný stehenný sval si zasa narazil Jaromír Ježek z rovnakého klubu, keď prehral na waza-ari s Milichovským z Dukly. Aj vďaka týmto víťazstvám banskobystrická Dukla zdolala Sokol 3:1 a postúpila do finále.

Vo finále začala lepšie Dukla, no favorizovaný USK vyťažil z najťažších kategórii. Najskôr v -66 Maďar Juraczek pomohol Dukle získať prvý bod po ippone, potom Sedmihradský predčasne ukončil zápas v -73 s domácim Gažom a vyrovnal. Milichovský si v -81 s Turekom poradil taktiež na ippon a rovnako sa skončil aj duel Horáka z USK a Dzúra v -90.

Rozhodujúci bod pre Pražanov vybojoval olympionik, tretí vlani na MS v Paríži Lukáš Krpálek, keď si v hmotnosti nad 90 kg poradil s domácim Hajasom na ippon.

Lukáš Krpálek sa ani príliš vo finále nespotil. "Som spokojný, vždy je pekné, keď s tímom vyhráte takúto súťaž. Sme radi, že sme premiérovo triumfovali, myšlienka interligy je lákavá a dúfam, že každé jedno ďalšie kolo sa vydarí rovnako ako toto v Banskej Bystrici."

Tu bude player


Spokojný s 2. miestom bol aj hlavný tréner džuda na Dukle Marek Matuszek: "Je to prekvapujúce, že sme boli vo finále, no chalani obdivuhodne bojovali a zaslúžeme sa prepracovali až do úplného záveru. A cenné sú aj jednotlivé víťazstvá, Milichovský zdolal Ježeka, Dzúr zasa Musila a vyhrať nad olympionikmi sa nesmierne cení. Prvé kolo Interligy sa nám vydarilo, úroveň bola vysoká, len tak ďalej."

Prezident Slovenského zväzu džuda Ján Krišanda: "Je to ojedinelý projekt, dávali sme ho dohromady dva roky. pre náš zväz i ďalšie, český i poľský, je to veľký prínos, hlavne spestrenie domácich súťaží. Organizačne sme toto kolo zvládli a už máme aj ohlasy, že do ďalšieho ročníka chcú vstúpiť Rakúšania, Maďari a Slovinci."

Výsledky v skupinách
ASZ AWF Wroclaw - Sokol Praha Vršovice 1:3
AWF - Dukla B. Bystrica 3:2
Sokol - Dukla 1:4
KS Gwardia Wroclaw - USK Praha 0:4
Gwardia - MŠK Vranov nad Topľou 1:3
USK - Vranov 3:1

štvrťfinále
Sokol - Vranov 4:1
Gwardia - AWF 2:2 (pomocné body 110:200)

Semifinále
Sokol - Dukla 1:3
AWF - USK 0:5

o 1. miesto
USK - Dukla 3:2
o 3. miesto
AWF - Sokol 3:1
o 5. miesto
Gwardia - Vranov 2:1