Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Suspendovaný V. Vojnov trénoval so spoluhráčmi, Kings dostali pokutu

Vjačeslav Vojnov Foto: nhl.com

Vojnovovi pozastavila liga činnosť po tom, čo ho 20. októbra zatkla polícia a následne ho obvinili z fyzického napadnutia manželky.

Los Angeles 3. decembra (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL potrestalo obhajcu Stanleyho pohára Los Angeles Kings pokutou 100-tisíc dolárov za to, že suspendovaný obranca "kráľov" Vjačeslav Vojnov trénoval v utorok so spoluhráčmi.

Vojnovovi pozastavila liga činnosť po tom, čo ho 20. októbra zatkla polícia a následne ho obvinili z fyzického napadnutia manželky. Ruský zadák sa na základe suspendácie nemohol zúčastňovať na žiadnych tímových aktivitách, no v utorok ho videli, ako sa so spoluhráčmi z LA pripravoval na rannom rozkorčuľovaní pred zápasom s Bostonom a absolvoval s tímom aj spoločné cvičenia. Tréner Kings Darryl Sutter nazval tréning dobrovoľným, viac nechcel situáciu komentovať. Klub neskôr priznal svoju chybu. "Bola to jasná chyba, ktorá ide na náš účet a berieme za ňu plnú zodpovednosť," uviedli Kings vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP.

Vojnov na súde v Los Angeles uviedol, že vo veci fyzického napadnutia svojej manželky sa cíti nevinný. Dvadsaťštyriročný zadák klubu je obžalovaný z domáceho násilia, keď počas októbrovej hádky mal niekoľkokrát udrieť svoju polovičku Martu. Tú museli so zraneniami hlavy a krku ošetriť v nemocnici. Lekári zavolali mužov zákona, ktorí neskôr Vojnova zatkli a predviedli na policajnú stanicu. Vedenie kalifornského klubu i šéfovia NHL mu dočasne zastavili činnosť a od toho momentu spoluhráč Mariána Gáboríka nehráva.