Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

V. Williamsová sa odhlásila z turnaja v Clevelande pre zranenie kolena

Americká tenistka Venus Williamsová. Foto: TASR/AP

Venus Williamsová verí, že sa stihne dať do poriadku pred záverečným grandslamovým turnajom roka US Open, ktorý odštartuje 28. augusta.

Washington 21. augusta (TASR) - Americká tenistka Venus Williamsová sa pre zranenie kolena odhlásila z tohtotýždňového turnaja WTA v Clevelende. Sedemnásobná grandslamová šampiónka to oznámila prostredníctvom videa na sociálnej sieti.

"Je mi veľmi ľúto, že nebudem môcť štartovať v Clevelande, hoci som sa tam veľmi tešila. Žiaľ, moje koleno jednoducho nefunguje správne," uviedla 43-ročná hráčka, ktorá je v súčasnosti až na 407. mieste vo svetovom rebríčku a na podujatí mala štartovať vďaka voľnej karte. V minulom týždni vypadla v Cincinnati v druhom kole po prehre s Číňankou Čchin-wen Čeng. Predtým vyradila Rusku Veroniku Kudermetovovú a po štyroch rokoch tak opäť zdolala súperku z elitnej dvadsiatky renkingu.

Venus Williamsová verí, že sa stihne dať do poriadku pred záverečným grandslamovým turnajom roka US Open, ktorý odštartuje 28. augusta. Triumfovala na ňom v rokoch 2000 a 2001. "Budem na sebe pracovať, aby som bola pripravená na US Open, a dúfam, že do Clevelandu prídem na budúci rok," naznačila, že aj v roku 2024 plánuje zotrvať na okruhu WTA.