Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

V ženskej futbalovej Jedenástke 2014 je len jedna hráčka zo Slovenska

Mária Mikolajová, archívne foto Foto: TASR

Ostatné futbalistky hrajú v zahraničných kluboch.

Senec 2. marca (TASR) - V najlepšej slovenskej ženskej futbalovej Jedenástke za rok 2014 figuruje desať legionárok a jediná zástupkyňa slovenskej najvyššej súťaže. V pondelok na slávnostnom vyhlásení v hoteli Senec vyhlásili výsledky ankety, v ktorej o zložení prestížnej zostavy hlasovali tréneri ženských reprezentačných tímov, tréneri klubov 1. ligy žien, členovia komisie ženského futbalu a zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Na anketových lístkoch sa objavili mená 35 futbalistiek.

Ženská "Jedenástka roka 2014" je zložená takmer výhradne z legionárok, jedinou zástupkyňou najvyššej domácej súťaže je Mária Mikolajová (Partizán Bardejov). Laureátky si prevzali ocenenia za účasť v ideálnej jedenástke z rúk generálneho sekretára zväzu Jozefa Klimenta a člena výkonného výboru SFZ Juraja Jánošíka.

Titul "Talent roka 2014" získala opora ženských mládežníckych reprezentačných výberov Martina Šurnovská (Partizán Bardejov), trofej jej odovzdal tréner slovenskej mužskej reprezentácie Ján Kozák.

V "Jedenástka roka 2014" je v porovnaní s minulým rokom jediná zmena, Kristínu Cerovskú nahradila premiérovou účasťou v elitnej spoločnosti kapitánka reprezentačného výberu SR do 15 rokov na turnaji Olympijských hier mládeže v čínskom Nanjingu Mária Mikolajová (Partizán Bardejov).

Siedmykrát v rade a celkovo ôsmu účasť v prestížnom výbere zaznamenala Monika Matysová. Obrankyňa rakúskeho FSK St.Pölten-Spratzern a dlhoročná kapitánka ženskej reprezentácie SR debutovala v "Jedenástka roka" v roku 2000.

Bronzový odznak SFZ prevzal z rúk generálneho sekretára Klimenta pri príležitosti životného jubilea Ladislav Németh, 60-ročný jubilant pôsobí 25 rokov v žilinskom klube a v úlohe funkcionára a trénera sa zaslúžil sa o rozvoj ženského futbalu v Žiline. Slávnostný galavečer spestrila speváckym vystúpením laureátka "Jedenástky roka" Lucia Ondrušová.

Jedenástka roka žien 2014:

Mária Korenčiová (SC Sand/Nem.) - Jana Vojteková (SV Neulengbach/Rak.), Monika Matysová (FSK St.Pölten-Spratzern/Rak.), Alexandra Bíróová (SV Neulengbach/Rak.), Patrícia Fischerová (Zaglebie Lubin/Poľ.) - Mária Mikolajová (Partizán Bardejov), Lucia Ondrušová (FC Neunkirch/Švaj.), Lucia Šušková (TS Mitech Zywiec/Poľ.), Dana Fecková (FC Neunkirch/Švaj.) - Diana Bartovičová (Slavia Praha/ČR.), Dominika Škorvánková (SV Neulengbach/Rak.)

Talent roka 2014: Martina Šurnovská (Partizán Bardejov)