Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Na šampionáte vo Val di Fiemme sa predstaví deväť Slovákov

Slovenský reprezentant Martin Bajčičák Foto: TASR/ Jozef Polešenský

Majstrovstvá sveta v severských lyžiarskych disciplínach štartujú v stredu 20. februára.

Štrbské Pleso 16. februára (TASR) - Deväť slovenských reprezentantov sa zúčastní na MS v severských lyžiarskych disciplínach, ktoré v stredu štartujú v talianskom stredisku Val di Fiemme.

V behu na lyžiach mala istotu účasti trojica Martin Bajčičák, Peter Mlynár a Alena Procházková. K nim cez víkend pribudli Andrej Segeč, Martin Kapšo, Daniela Kotschová a Barbora Klementová, ktorí sa predstavia iba v šprinte klasickou technikou vo štvrtok 21. februára. Do úvahy prichádza ešte ich prípadný štart v tímšprinte.

Nomináciu bežcov definitívne uzavrela trénerská rada v sobotu po šprintoch v rámci 40. ročníka Tatranského pohára v behu na lyžiach na Štrbskom Plese. Po sérii rokovaní medzi tímom Anastasie Kuzminovej a bežeckým úsekom Slovenskej lyžiarskej asociácie v piatok definitívne padla prípadná účasť biatlonistky s ruskými koreňmi na šampionáte lyžiarov-klasikov.

V skokoch na lyžiach budú Slovensko reprezentovať Tomáš Zmoray a Patrik Lichý, ktorý absolvuje aj súťaže v severskej kombinácii.

Do dejiska MS sa bežkyňa Procházková presunie v nedeľu z podujatia Svetového pohára vo švajčiarskom Davose, v ten istý deň naberú smer Val di Fiemme aj Lichý a dvojica Bajčičák, Mlynár, ktorej prípravu na šampionát komplikovala viróza. Zvyšní bežci na lyžiach a skokan Zmoray majú odchod naplánovaný na utorok.



Slovenská nominácia na MS vo Val di Fiemme:

Beh na lyžiach: Martin Bajčičák, Peter Mlynár (obaja ŠKP štrbské Pleso), Andrej Segeč (Ski Team Jase Látky), Martin Kapšo (MKL Kremnica), Alena Procházková (LK Slávia UMB Banská Bystrica), Daniela Kotschová (Lyžiarsky tím Slovenska), Barbora Klementová (KL Nováky)

Skoky na lyžiach: Tomáš Zmoray (VŠC Dukla Banská Bystrica), Patrik Lichý (ŠK Kartík Banská Bystrica)

Severská kombinácia: Patrik Lichý (ŠK Kartík Banská Bystrica)