Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Valdes si v Barcelone už nezachytá, roztrhol si väz v kolene

Victor Valdes Foto: TASR/AP

Valdes si poranil pravé koleno v 22. minúte, keď dopadol po výskoku v snahe zblokovať center z priameho kopu.

Barcelona 27. marca (TASR) - Stredajší ligový duel proti Celte Vigo (3:0) na štadióne Camp Nou bol pre Victora Valdesa pravdepodobne posledný v drese FC Barcelona. Domáci brankár si totiž roztrhol väz na pravom kolene a z ihriska ho museli odniesť na nosidlách.

Vedenie klubu uviedlo, že vážne zranenie si vyžiada operáciu. To znamená, že pre Valdesa sa prebiehajúca sezóna už pravdepodobne skončila a skúsený tridsaťdvaročný brankár už dávnejšie vyhlásil, že po ročníku, po ktorom mu vyprší kontrakt, z katalánskeho klubu odíde.

"Je to bolestivá správa a príliš veľká cena za tieto tri body," citovala AP športového riaditeľa tímu Andoniho Zubizarretu.

Valdes si poranil pravé koleno v 22. minúte, keď dopadol po výskoku v snahe zblokovať center z priameho kopu. Loptu síce zachytil, no hneď sa zvalil na trávnik a avizoval, že chce striedať. Z ihriska ho nakoniec odniesli na nosidlách a zo štadióna putoval do nemocnice na testy. Na jeho miesto naskočil náhradný gólman Jose Pinto.

Práve on a dvadsaťštyriročný neskúsený Oier Olazabal sa v poslednej a najdôležitejšej štvrtine sezóny budú deliť o miesto v bránke Barcelony, keďže tréner Gerardo Martino už vyhlásil, že za Valdesa nebude zháňať náhradu. "Nepodpíšeme ďalšieho brankára. Sezónu ukončíme s tými, ktorých máme," uviedol.

Valdes strávil v Barcelone dvanásť sezón a výrazne sa podieľal na jej vzostupe na vrchol európskeho futbalu. S klubom vyhral trikrát Ligu majstrov, získal šesť španielskych titulov, dvakrát ovládol Kráľovský pohár a nazbieral množstvo ďalších trofejí. Na konte má aj množstvo štartov v španielskej reprezentácii a spolu s Ikerom Casillasom mali tvoriť brankársku dvojicu pre tohtoročné majstrovstvá sveta v Brazílii.