Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Van Dijk dostal po nevhodnej reakcii na vylúčenie dištanc na 1 zápas

Holandský futbalista Virgil Van Dijk (nie je na snímke) vidí červenú kartu v zápase anglickej ligy s Newcastle United. Foto: TASR - AP

Dostal i pokutu 100. 000 libier.

Liverpool 8. septembra (TASR) - Holandský futbalista Virgil Van Dijk dostal po nevhodnej reakcii na červenú kartu dodatočný dištanc na jeden zápas a pokutu 100.000 libier. Kapitán Liverpoolu počas zápasu 3. kola Premier League na pôde Newcastlu (2:1) najprv odmietol opustiť ihrisko a hádal sa s rozhodcom Johnom Brooksom.

Tridsaťdvaročný stopér putoval do kabín po faule na Alexandra Isaka v 28. minúte. Van Dijk priznal, že sa správal nevhodne po vylúčení. Automaticky dostal jednozápasový trest a vynechal domácich duel štvrtého kola proti Aston Ville (3:0). Anglická futbalová asociácia (FA) mu udelila ďalší trest, ktorý mu zabráni nastúpiť v stretnutí 5. kola na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers (16. septembra)

"Obranca priznal, že sa správal nevhodne a použil hanlivé a urážlivé slová voči rozhodcovi zápasu po tom, ako bol vylúčený. Nezávislá regulačná komisia mu následne uložila trest," uvádza sa v piatkovom vyhlásení FA podľa agentúry AFP.