Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Van Gerwen je tretíkrát majster sveta v šípkach

Holanďan Michael Van Gerwen sa po tretí raz stal majstrom sveta v šípkach organizácie PDC. V utorňajšom finále v londýnskom Alexandra Palace zdolal domáceho Michaela Smitha 7:3 na sety a nadviazal na úspechy z rokov 2014 a 2017. Foto: TASR/AP

Holanďan sa s troma titulmi osamostatnil na druhom mieste historickej tabuľky od Adriana Lewisa, Garyho Andersona a Johna Parta.

Londýn 2. januára (TASR) - Holanďan Michael Van Gerwen sa po tretí raz stal majstrom sveta v šípkach organizácie PDC. V utorňajšom finále v londýnskom Alexandra Palace zdolal domáceho Michaela Smitha 7:3 na sety a nadviazal na úspechy z rokov 2014 a 2017.

"Znie to dobre, trojnásobný svetový šampión. Je to najlepší možný pocit, pracoval som na tom nesmierne dlho. To, že som získal túto trofej, je fenomenálne, je to pre mňa najdôležitejšia vec," citovala 29-ročného Van Gerwena agentúra AFP.

Holanďan sa s troma titulmi osamostatnil na druhom mieste historickej tabuľky od Adriana Lewisa, Garyho Andersona a Johna Parta, rekordér je Phil Taylor so štrnástimi prvenstvami.