Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Známa huslistka Vanessa Mae bude štartovať v Soči

Vanessa Mae Foto: TASR/František Iván

Tridsaťpäťročná Vanessa Mae sa narodila v Singapure thajskému otcovi a čínskej matke.

Bangkok 20. januára (TASR) - Husle vymení za lyže. Svetoznáma sláčiková virtuózka Vanessa Mae bude na ZOH v Soči reprezentovať Thajsko v alpskom lyžovaní. Informoval o tom funkcionár Thajského olympijského výboru s tým, že k definitíve chýba už iba oficiálne písomné potvrdenie od Medzinárodnej lyžiarskej federácie.

"Jej manažér jej telefonoval, že sa kvalifikovala a bude reprezentovať kráľovstvo na hrách na budúci mesiac v ruskom Soči," cituje agentúra dpa slová Thassanaia Mookvichita, šéfa zahraničného úseku Thajského olympijského výboru. "Hneď ako dostaneme oficiálne písomné potvrdenie, budeme o tom informovať, pravdepodobne v utorok."

Tridsaťpäťročná Vanessa Mae sa narodila v Singapure thajskému otcovi a čínskej matke. Po ich rozvode sa s rodinou presťahovala do Anglicka, vyrastala v Londýne a má aj britské občianstvo. Rozhodla sa ale reprezentovať Thajsko a súťaží pod priezviskom jej otca ako Vanakornová. V Soči by mala štartovať v slalome a obrovskom slalome, keď kvalifikačné kritériá splnila cez víkend na pretekoch v Slovinsku.