Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Vardy zostrelil Liverpool neuveriteľným lobom

Na snímke vľavo hráč Leicesteru Jamie Vardy, Foto: TASR/AP

Hosťom stále chýbal zranený slovenský obranca Martin Škrtel. Kapitán slovenskej reprezentácie by však už budúci týždeň mohol naskočiť do tréningu.

Londýn 3. februára (TASR) - Lídrom anglickej futbalovej Premier League zostáva stále Leicester City, ktorý v utorok v 24. kole doma zdolal FC Liverpool 2:0. Dvoma gólmi zariadil triumf domácich útočník Jamie Vardy, pričom najmä jeho prvý gól v 60. minúte nadchol fanúšikov "The Foxes".

Vardy si v tom momente nabehol na dlhú loptu z hĺbky vlastnej polovice od Riyada Mahreza, zbytočne neváhal a nádherným "halfvolejom" z vyše 20 metrov prekonal brankára "The Reds" Simona Mignoleta. "Dôležité víťazstvo, vedeli sme, že máme trojbodový náskok a chceli sme ho udržať. Bolo len na nás udržať si víťaznú mentalitu a získali sme cenné tri body," citovala s 18 gólmi najlepšieho strelca ligy agentúra DPA.

Ten ešte v 71. minúte zblízka dorazil strelu Šindžiho Okazakiho. "Neuveriteľné. Prvý gól bol jednoducho skvelý. Jamie je rýchly a vie si vytvoriť priestor, ale aj tak bolo neuveriteľné vidieť ako si po Mahrezovej prihrávke našiel čas pozrieť sa kde je brankár a trafiť takýto nádherný gól," povedal pre BBC tréner domácich Claudio Ranieri.

Hosťom stále chýbal zranený slovenský obranca Martin Škrtel. Kapitán slovenskej reprezentácie by však už budúci týždeň mohol naskočiť do tréningu.

Leicester má náročný program. Všetka pozornosť sa už uprie na najbližší zápas s Manchestrom City, ktorý v utorok zdolal Sunderland 1:0 a z druhej pozície na lídra stráca tri body. Vo februári ho ešte čaká Arsenal Londýn. "Bol to ťažký zápas. Získali sme dôležité body a už sa tešíme na Leicester, ktorý príde k nám ako líder," povedal tréner "Citizens" Manuel Pellegrini.



Standing ovation na Old Trafford, Van Gaal: Takto sa mi to páči

Futbalisti Manchestru United po kolísavých výkonoch opäť pocítili, ako chutí standing ovation na Old Trafford. V dueli proti Stoke City sa vrátili k hre, ktorá ich zdobila v minulosti a po kolektívnom výkone sa tešili z jasného triumfu 3:0.

"Červení diabli" odohrali dobrý zápas už na pôde Derby County, kde v piatok v rámci 4. kola Pohára FA vyhrali 3:1. Proti Stoke množstvo aspektov hry ešte vylepšili a hrali rýchly futbal s vysokou dávkou atraktivity. Výsledkom toho bolo gólové prebudenie sa Anthonyho Martiala, pokračovanie Waynea Rooneyho v sebavedomom štýle a v neposlednom rade nadštandardný výkon dirigujúceho ofenzívneho stredopoliara Juana Matu. "Teraz som šťastný tréner. Strelili sme krásne góly, pričom všetky prišli po fantastických herných situáciách. Takto sa mi to páči. V druhom polčase sme kontrolovali hru, nedovolili sme Stoke vytvoriť si šance. To je neuveriteľné, pretože ostatným tímom spôsobilo oveľa väčšie problémy," hodnotil po stretnutí kouč Louis van Gaal.

Tím holandského taktika si po záverečnom hvizde užil zaslúžený aplauz. Zdá sa, že Van Gaal po turbulentných mesiacoch našiel optimálne zloženie základnej jedenástky, hoci mu stále chýba niekoľko kľúčových hráčov. Po utorňajšom stretnutí ho tešili najmä zlepšené výkony Martiala s Matom. "Je skutočne prekvapujúce a zároveň ohromujúce, keď 20-ročný chlapec podá takýto výkon," pochválil kouč svojho zverenca. Na Matovu adresu dodal: "Mal prsty vo všetkých našich góloch, takto si to predstavujem z jeho strany. Ak bude takto pokračovať, máme sa na čo tešiť. Každý hráč si musí uvedomiť, že miesto na ihrisku nemá isté. V zápase proti Stoke vonku som stiahol z hry aj nášho kapitána, jednoducho každý sa musí neustále zlepšovať."

Tréner Stoke Mark Hughes bol z výkonu svojich zverencov po stretnutí sklamaný. "Príliš skoro sme začali hrať veľmi pasívne. Pri prvom góle sme nepokryli hráčov a už sa to valilo. Vždy pred príchodom na Old Trafford hovorím svojim zverencom, aby si dali pozor a neinkasovali príliš skoro. Potom to už ide veľmi ťažko."