Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Varga skončil po ataku Kozáka so zlomeným nosom

Na snímke jedna zo šarvátok v prvej tretine, na ľade leží Tibor Varga(Košice) v piatom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy v hokeji HC Košice - MHC Martin v Košiciach 25. marca 2017. Foto: TASR – Milan Kapusta

V 13. minúte stretnutia Kozák tvrdo atakoval Vargu, za čo dostal trest na 5 minút plus do konca zápasu.

Košice 26. marca (TASR) - Hokejista HC Košice Tibor Varga, ktorý pre vážne zranenie nedohral sobotňajší štvrťfinálový súboj play off Tipsport ligy s MHC Martin (3:1), už pravdepodobne v tejto sezóne "oceliarom" nepomôže. Tridsaťjedenročný útočník utrpel po zákroku obrancu hostí Lukáša Kozáka otvorenú zlomeninu nosových kostí a podľa predbežných prognóz ho čaká minimálne mesačná pauza.

V 13. minúte stretnutia Kozák tvrdo atakoval Vargu, za čo dostal trest na 5 minút plus do konca zápasu. Košický útočník zamieril do nemocnice so zlomeným nosom. "Tibor Varga utrpel otvorenú zlomeninu nosových kostí s posunom úlomkov," uviedol pre klubový web Jozef Kubašovský, hlavný lekár HC Košice. "Priamo na zimnom štadióne sme urobili prvotné vyšetrenie, pri ktorom sme mu ranu zašili a zlomeninu reponovali. Následne bol odborne vyšetrený krčným lekárom, bola mu prevedená fixácia, nasadené antibiotiká a nariadený pokojový režim. Pri takejto diagnóze je pri nekomplikovanom priebehu predbežná doba liečenia jeden mesiac," informoval.

Košičania si zachovali postupovú nádej, keď zvíťazili v piatom štvrťfinálovom dueli nad Martinom 3:1 a znížili stav série na 2:3. Šiesty zápas je na programe v pondelok 27. marca v Martine. Kozák v ňom nenastúpi, keďže dostal za napadnutie trest v hre.