Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Vedenie Arizony tvrdí, že má šesť potenciálnych lokalít pre novú arénu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa agentúry AP môže ísť o jednu z posledných šancí Coyotes zostať vo Phoenixe či jeho tesnej blízkosti.

Phoenix 29. júna (TASR) - Vedenie amerického hokejového klubu Arizona Coyotes tvrdí, že sa mu podarilo nájsť šesť potenciálnych lokalít na vybudovanie novej súkromne financovanej arény a zábavnej štvrte. Podľa agentúry AP môže ísť o jednu z posledných šancí Coyotes zostať vo Phoenixe či jeho tesnej blízkosti.

Prezident a generálny riaditeľ klubu Xavier Gutierrez vyhlásil, že každá z týchto lokácii sa nachádza v oblasti miest Scottsdale, Phoenix a Mesa. Dôležitým faktom je aj to, že lokality budú môcť Coyotes odkúpiť, čím by sa vyhli prípadnému referendu. Miestni obyvatelia už takto zastavili plány klubu stavať v meste Tempe, kde sa mal projekt realizovať na verejnom pozemku.

"Stále chceme investovať a postaviť niečo, čo bude na tejto úrovni najlepšie. Všetkým fanúšikom odkazujem, že sme odhodlaní to dosiahnuť. Boli sme sklamaní z hlasovania v Tempe, ale list sme otočili veľmi rýchlo," uviedol Gutierrez. Dodal, že súkromné lokality už zvažovali aj predtým, no verili, že s projektom v Tempe nebudú problémy. Pôvodný projekt sa pritom môže realizovať aj na ostatných miestach bez väčších zmien.

Gutierrez očakáva, že profilige predstaví jednu alebo viac možností do začiatku roka 2024. To je v súlade s očakávaniami komisára NHL Garyho Bettmana, ktorý chce odpoveď do polovice sezóny. "NHL nám nedala žiadne termíny. Stále sme s nimi komunikovali o všetkých možnostiach, ktoré máme. Majú istotu, že robíme správnu vec," dodal šéf Coyotes.

Arizona v súčasnosti pôsobí v univerzitnej Mullett Aréne s kapacitou 5000 miest, kde má zmluvu do konca ročníka 2024/25. Stav arény kritizoval predseda Hráčskej únie NHL Marty Walsh, ktorý ju nedávno označil za "nevhodnú pre NHL". Gutierrez zdôraznil, že toto riešenie je dočasné: "Chápem jeho komentár. Skutočnosť, že je to dočasné riešenie, sme sa však nikdy nesnažili skrývať."

Bettman vyjadril začiatkom júna optimizmus ohľadom udržania Coyotes v NHL. "Arizona Coyotes sa chystajú preskúmať, aké sú ich ďalšie možnosti v oblasti Phoenixu a my to budeme pozorne sledovať. Dúfame, že jedna z možností, ktoré zvažujú, sa aj zrealizuje," vyhlásil 71-ročný funkcionár.