Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Vedenie KHL potvrdilo, že medzi dlžníkmi je aj Slovan

Spoločná snímka hráčov a realizačného tímu HC Slovan Bratislava po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

V prípade, že si dlžné kluby nesplnia svoje povinnosti, bude na predstavenstve ligy predložený návrh neprijatia týchto klubov do nového súťažného ročníka.

Moskva 30. júna (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) potvrdilo, že deväť klubov vrátane Slovana Bratislava stále dlhuje hráčom či trénerom peniaze za uplynulú sezónu. Okrem slovenského účastníka majú finančné podlžnosti aj Admiral Vladivostok, Barys Astana, Dinamo Minsk, Dinamo Moskva, Lada Togliatti, Medveščak Záhreb, Sibir Novosibirsk a HK Soči.

"V prípade, že si nesplnia svoje povinnosti, bude na predstavenstve ligy predložený návrh neprijatia týchto klubov do nového súťažného ročníka," informovala ruská tlačová agentúra TASS. Vedenie KHL plánuje schváliť menný zoznam účastníkov pre sezónu 2016/2017 6. júla, o deväť dní neskôr zverejní rozpis zápasov základnej časti. Nová sezóna sa začne 22. augusta.

Hokejisti Slovana odštartujú spoločnú prípravu na ľade už najbližší pondelok. Vlani sa vedenie bratislavského klubu dohodlo s hráčmi na splátkových kalendároch až pred začiatkom sezóny. V nej zverenci trénera Miloša Říhu postúpili do play off, kde v 1. kole vypadli s CSKA Moskva.