Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Vedenie Nantes prepustilo trénera Aristouya

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nantes sa vlani nachádzalo štyri zápasy pre koncom sezóny v zóne zostupu na 17. mieste. Klub v tom čase prebral Aristouy po Antoinovi Kombouarem a pod jeho vedením tím obsadil 16. priečku.

Nantes 29. novembra (TASR) - Vedenie francúzskeho futbalového klubu FC Nantes prepustilo hlavného trénera Pierra Aristouya. Nahradí ho niekdajší kouč Lille Jocelyn Gourvennec.

"FC Nantes by chcel vyjadriť poďakovanie Pierrovi Aristouymu a jeho asistentom za to, že klubu venovali všetky svoje schopnosti a talent. A v neposlednom rade nám na konci minulej sezóny pomohli udržať sa v Ligue 1," citovala z vyjadrenia klubu agentúra AP.

Päťdesiatjedenročný Gourvennec v Nantes pôsobil počas svojej hráčskej kariéry v rokoch 1995 až 1998. S tímom podpísal kontrakt do konca tejto sezóny s opciou na ďalší rok. Francúz v minulosti uspel na lavičke EA Guingamp, ktorý postupne doviedol z tretej ligy do Ligue 1.

Nantes sa vlani nachádzalo štyri zápasy pre koncom sezóny v zóne zostupu na 17. mieste. Klub v tom čase prebral Aristouy po Antoinovi Kombouarem a pod jeho vedením tím obsadil 16. priečku, ktorá mu zaručila zotrvanie v najvyššej súťaži. V tejto sezóne patrí mužstvu po 13 zápasoch so ziskom 15 bodov priebežné 11. miesto v tabuľke Ligue 1.